Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Igazi kanadai almáspite vaníliafagyival

Igazi kanadai almáspite vaníliafagyival
Igazi kanadai almáspite vaníliafagyival
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütireceptet az egyik legkedvesebb barátnőmtől kaptam, aki egy kanadai fiúhoz ment feleségül. Ők így készítik az almás pitét. Amikor elkészítem, mindig biztos sikert arat. Amit a leginkább szeretek benne, hogy napok után is ropogós marad a tésztája.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 15 dkg dió (durvára tört)
  • 5 közepes db alma (savanykás)
  • 1 teáskanál xilit (vagy kristálycukor, ízlés szerint)
  • fahéj ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, szeletekre  vágjuk, majd az édességi szinttől függően édesítjük vagy cukrozzuk (lehet, nem is kell bele cukor, ha elég édes), fahéjazzuk, és zsiradék nélkül egy teflon serpenyőben puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet, a nyírfacukrot vagy sima cukrot, a tojást, és a margarint pici sóval összegyúrjuk.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, majd a tortaforma méretére nyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett formába simítjuk. Jó, ha kicsit felér a forma oldalára.
  4. A durvára tört dióval megszórjuk a tésztát, majd erre jön a puha almatöltelék.
  5. Legvégül a tészta másik felét is kinyújtjuk, a süti tetejére helyezzük, az oldalait összenyomkodjuk, a tetejét megszurkáljuk, és megkenjük a felvert tojással.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Langyosan, vaníliafagyival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 119
elküldve: 5
receptkönyvben: 214
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
45 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: Judafest receptverseny, Judafest 2. receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almáspite, diós-fahéjas almáspite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brownie58
brownie58 / brownie58 Sun, 2014-09-28 17:34

Sziasztok! Hát... nálunk biztosan nem marad ropogós a tésztája napok múlva is... még az estét sem fogja megélni:)

Bubu46
Bubu46 Sat, 2014-06-07 17:51

Most lett kész - alig vártam,hogy kíhűljön.Nekem nagyon lapos és kemény lett -nem tudom mi a csudát rontottam el - alig 40 éve sütök- ráfogom a lisztre...

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sat, 2014-06-07 22:34

Nem tudom es nagyon sajnalom. Nekem mindig nagyon ropogos a tesztaja, tobb nap utan is, bar en egy ideje csak tonkolyfeher lisztet hasznalok. Remelem, azert nem ment el a kedved tole, es ha legkozelebb ujra elkeszited akkor nem lesz ez a problema. Andi

Culpa
Culpa Tue, 2012-02-07 17:51

Én végül tettem bele egy fél csomag sütőport, igaz ettől nem nőtt fel. Kicsit viszont keménynek találtam a tésztáját. A puhább változat jobban bejön. :) Ennek ellenére jól sikerült és sikere volt.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Tue, 2012-02-07 18:30

Szia, örülök, hogy ennek ellenére ízlett Nektek. Nekem csak akkor volt kemény a tésztája, amikor nem fruktózzal, vagy sima cukorral készítettem, hanem xilittel, mert az nehezebben olvad el és válik egyneművé a tésztában. Máskor minden rendben volt vele. Még olyan eset is volt, hogy előző nap készítettem el a tésztát és az almát is, így másnap már csak össze kellett állítani a tésztát, ilyenkor sem volt kemény, nagyon könnyen tudtam nyújtani. Épp azért szeretem ezt a sütit, mivel egyszerű a tésztája, kevés dolog kell hozzá és napok múltán is ropogós marad.
Azért remélem, hogy a recepttáradban benne marad :-) Üdv, Andi

645
tönkölybúza liszt 40 dkg
xilit 10 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
1 csipet
tojás 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
dió 15 dkg
alma 5 közepes db
xilit 1 teáskanál
fahéj 0 ízlés szerint