Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-meggyes pite gyümölcscukorral

Almás-meggyes pite gyümölcscukorral
Almás-meggyes pite gyümölcscukorral
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetésnek szántam ezt a pitét. A viszonylag nagy mennyiséghez képest meglepően gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 12 adag

Tészta:

Töltelék:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A tésztához valókat robotgépben összegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük (nekem egy éjszakát töltött bent).
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, kivajazott sütőformákba fektetjük úgy, hogy az oldalán és a tetején egy kicsivel túllógjon a tészta.
  4. A tészta alját megszórjuk 2 ek búzadarával, ezen oszlatjuk el a tölteléket.
  5. A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre úgy, hogy egy keretet képezzenek. A tésztát megkenjük felvert tojással, és megszórjuk mandulapehellyel.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltelék:

  1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, nyolc cikkre vágjuk, kisebb darabokra szeleteljük.
  2. A meggybefőttről leöntjük a levét, szűrőben lecsepegtetjük.
  3. A diót durvára daráljuk vagy késsel összeaprítjuk.
  4. A citrom héját és kifacsart levét is a töltelékhez adjuk.
  5. A töltelékhez valókat egy nagy tálban összekeverjük, és egyenlően elosztva a tésztára terítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 x 3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 011
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás-meggyes-diós pite, almás pite meggyel, diós-almás pite meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

582
tönkölybúza liszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db
1 kávéskanál
gyümölcscukor 8 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
sütőpor 1 teáskanál
alma 1.5 kg
meggybefőtt 40 dkg
mazsola 10 dkg
dió 15 dkg
mandulapehely 5 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
búzadara 6 csapott ek
melaszos nádcukor 10 dkg