Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás-reszelt tésztás pite

Rebarbarás-reszelt tésztás pite
Rebarbarás-reszelt tésztás pite
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha sikerül rebarbarát venni -szerintem egyre ritkábban akadni rá a piacon és a boltokban, még szezonban is-, akkor mindig készítünk belőle pitét, ha marad, akkor kompót lesz belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ha kevesebb rebarbaránk van, szórhatunk alá reszelt almát is, így vegyesen is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
  2. A margarint belereszeljük a lisztes keverékbe, és alaposan elmorzsoljuk.
  3. A tojással és a tejföllel összegyúrjuk a tésztát. Félbevágjuk, az egyik felét hűtőbe, a másikat a fagyasztóba tesszük pár órára.
  4. A tésztát, amit a hűtőbe tettünk, egy csatos tortaforma aljába kinyújtjuk úgy, hogy az oldalára hagyjunk egy kb. 2-3 cm-es peremet.
  5. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk.
  6. A tésztát a tortaforma aljában meghintjük a zsemlemorzsával és a fahéjjal.
  7. A rebarbarát a tortaformába pakoljuk, és megszórjuk a cukorral.
  8. A fagyasztóba helyezett tésztát egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a pite tetejére, oszlassuk el egyenletesen a tetején, és mehet is a sütőbe, közepes lángon aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 531
elküldve: 9
receptkönyvben: 67
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszi

Mióta szakács: 2012.06.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pite rebarbarás töltelékkel, rebarbarás sütemény, rebarbarás pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monamoni
Mona / Monamoni Sun, 2014-04-13 17:14

A rebarbarás-almás verzióra szavazok, reform hozzávalókkal, mindjárt neki is fogok! Köszi a receptet!

szakove
szakove Mon, 2014-03-24 00:16

Többször elkészítettem már a sütidet, abszolút kedvenc :) Egyszerű, remek recept, köszönöm szépen! Emi

--sziszke--
Sziszi / --sziszke-- Tue, 2014-03-25 11:40

Örülök, hogy bevált és, hogy így ízlik!! :) hamarosan jön a rebarbara szezon, úgyhogy énis nemsokára nekiállok a piték sütögetésének. :)

681
rétesliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 3 ek
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
tojás 1 db
tejföl 85 g
zsemlemorzsa 3 ek
fahéj 3 csipet
rebarbara 80 dkg
cukor 7 ek