r
Nosalty Logó

Rebarbarás-reszelt tésztás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Rebarbarás-reszelt tésztás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 682 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4083 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 239 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 682 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 4083 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
  2. A margarint belereszeljük a lisztes keverékbe, és alaposan elmorzsoljuk.
  3. A tojással és a tejföllel összegyúrjuk a tésztát. Félbevágjuk, az egyik felét hűtőbe, a másikat a fagyasztóba tesszük pár órára.
  4. A tésztát, amit a hűtőbe tettünk, egy csatos tortaforma aljába kinyújtjuk úgy, hogy az oldalára hagyjunk egy kb. 2-3 cm-es peremet.
  5. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, és 1 cm-es darabokra vágjuk.
  6. A tésztát a tortaforma aljában meghintjük a zsemlemorzsával és a fahéjjal.
  7. A rebarbarát a tortaformába pakoljuk, és megszórjuk a cukorral.
  8. A fagyasztóba helyezett tésztát egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a pite tetejére, oszlassuk el egyenletesen a tetején, és mehet is a sütőbe, közepes lángon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7203
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Ajánló

Ha kevesebb rebarbaránk van, szórhatunk alá reszelt almát is, így vegyesen is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha sikerül rebarbarát venni -szerintem egyre ritkábban akadni rá a piacon és a boltokban, még szezonban is-, akkor mindig készítünk belőle pitét, ha marad, akkor kompót lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek