r
Nosalty Logó

Duplán könnyű szőlőpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Duplán könnyű szőlőpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2538 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 423 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 2538 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Darabosra vágjuk a mandulát, összekeverjük a nádcukorral, kis fahéjjal, és félretesszük, ez megy majd a tetejére.
  2. Mixerrel habosra verjük a tojásokat cukorral, vaníliával, hozzáadjuk a joghurtot és szép lassan a sütőport és a lisztet.
  3. Közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, rászórjuk a szőlőt, erre a cukrozott mandulát.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 18267
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Ajánló

Őszi délután kávéhoz...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Duplán könnyű szőlőpite
Oli(E)va 85 recept

Miért duplán könnyű? Az elkészítése is pikk-pakk és a süti tésztája is habkönnyű, nincs benne vaj, ami kissé lehúzza... Én az enyémbe néhány szilvát is beleszórtam, a pillekönnyű tésztában a szaftos gyümölcsök és a rákaramellizálódott fahéjas mandula... mennyei ízhatás.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Oli(E)va! Azt szeretném kérdezni, hogy ez a süti elkészíthet?-e alacsonyabb perem? piteformában. Vagy a tészta megn? annyira, hogy sütés közben esetleg kifolyhat egy ilyen formából?

Oli(E)va

Szia, andimaginary, a kerek pitesutot gondolod? Szerintem annak nagyon kicsi a pereme, a teszta feljon, gondolom kifolyni azert nem fog, mert megszilardul, vegyel hozza kevesebb tesztat akkor egy kicsit...Jo sutest, nagyon finom :) Udv, Eva

Törölt felhasználó

Végül muffinformában sütöttem meg (nincsen sajnos még magas falú tepsim :S). Így kicsit macerásabb volt rászórni a mandulát, de nem baj, mert nagyon finom lett. Tetszik a tésztája, úgyhogy más gyümölccsel is ki fogom próbálni. Köszi a szuper receptet! :)

Oli(E)va

Szia, andimaginary, orulok, hogy jol sikerult, nagyon szivesen, szerintem en is ki fogom probalni mas gyumolccsel, mert nagyon konnyu a tesztaja, na meg fele kaloria a vaj nelkul :) Udv, Eva

Katica

Eva!...szívb?l gratulálok! Elkészítettem ma,igaz csak tiszta szilvából,de nagyon-nagyon finom lett.Igazán köszönöm a receptet. Türelmetlenül várom újabb receptjeidet,mert nagyon jók. Egyben szeretném a segítségedet is kérni. Szeretnék én is részt venni a versenyben,de az oldalamon nem találom a recept beküldési rovatot.Lehet,hogy nem úgy töltöttem ki valamit,hogy megtaláljam...Üdv....Katica

Oli(E)va

Szia, Katica, koszi, es orulok, hogy jol sikerult, vegulis nagyon egyszeru recept, nem szeretem tulbonyolitani a dolgokat..:) Hogy receptet tolthess fel, eloszor csinalj egy szakacs oldalat, azt hiszem a "sajat oldalam"-nal van egy szakacs leszek felirat, arra kell kattintani, aztan toltsd ki, ha ez megvan, utana a sajat oldalamrol lehet recepteket bekuldeni. Probald ki, ha valahol fennakadsz, nyugodtan kerdezzel. Szep hetveget (a fele mar elment::)) Eva

Erikiri

Kedves Oli(E)va! Igazi ?szi ízkavalkádot varázsoltunk a recepted segítségével. Sz?l?t, szilvát és körtét is tettünk bele - kicsi lányom 10 éves, már aktívan kiveszi a részét a sütögetésb?l - aztán meg persze az evésb?l is :-)) Sajnos mandulám nem volt itthon, de legközelebb feltétlenül veszek, mert azzal biztosan még finomabb lett volna. Köszönöm az egyszer? és nagyszer? receptet. Elmentettem és a jöv?ben biztosan gyakran elkészítem majd. Üdv Erikiri

Oli(E)va

Szia Erikiri, most, hogy olvastam a jol sikerult sutirol, nekem is kedvem lett hozza megcsinalni a napokban, biztos szuper lett a sok oszi gyumolccsel. Kulonben, ha nincs mandula, nem nagy vesz dio is jo ra, az altalaban szokott ottnon lenni, de ezek nelkul, csak cukorral-fahejjal jol beszorva is fini. Jo erzes egy anyanak, ha a kislanya is reszt vesz a sutesben, nagyon jo egy ugyes "kiskukta" mellettunk. Udv;Eva

Usika

Kedves Eva, Elkèszitettem ezt a sutit nèmi modosìtàssal, mert nem volt itthon elegendo tojàs :). Nagyon finom lett, koszonom a receptet. Ha valakit èrdekel mikènt kell tojàs nèlkul kèszìteni leìrom: A 3 tojàst, 3 ek olivaolajjal ès 1 ek facsart citrom levèvel helyettesìtettem, kellett mèg bele 15 ek tej. A lisztet felesben rizslisztre ès tonkolybuzalisztre cserèltem, illetve a sutopor helyett szodabikarbònàt hasznàltam (jobban szeretem, mert egèszsègegesebb). Ezekkel a mòdosìtàsokkal 30 perc alatt sult meg. Kovetkezoleg azèrt az eredeti tojàsos verziòt is el fogom kèszìteni. :) *elnèzèst a helyesìràsèrt, de nincs magyar billentyuzetem :(

Oli(E)va

Szia Usika, koszi, hogy tovabfejlesztetted a recit, szerintem en is meg fogom igy sutni, annal is inkabb, mert a het nehany napjan nem eszunk egyaltalan allati termekeket, abszolut vegan eteleket fozok. Koszonom a jo otletet, a szodabikarbona ugyanugy mukodik, mint a sutopor? Jo tudni. (Nekem sincs magyar billentyuzetem::)) Udv; Eva

Usika

Szia Eva, Örülök,hogy sikerült jó ötletet adni ;)! Úgy látom mindketten egy szigeten kötöttünk ki :D... Mi is egyre jobban igyekszünk egészséges ételeket fogyasztani, szerencsére a szicíliai konyha ebben nagy segítség. Bár bevallom, hogy többségében mèg magyar ételeket f?zök. De egyre jobban keverednek a receptek ;), így születnek az italo-ungherese kaják :). (A telefonon viszont szerencsére vannak magyar ékezetek ;)). Amúgy igen a szódabikarbóna úgy m?ködik, mint a süt?por :). Üdv: Detti

Oli(E)va

Szia, Detti, koszi megegyszer, kicsit messze vagy azert, en Cipruson lakom, te Szicilian, ugye? Kulonben en keverve szoktam fozni, hetvegeken majdnem mindig magyar kajat, nyaron gorogot, telen magyart, a kaloriak miatt, meg te is tudod, nyaron nagyon meleg van a szigeteken egy jo kis porkoltre..:) Most mar azert kicsit lehult itt is a levego, mar csak 23-25 fok van, nemsokara johet a toltott kaposzta...!! Udv: Eva

terranova56

én Magyarországon élek , de nagyon jó ez a nemzetköziség és van itthon kett? fölös magyar billenty?zetem (csak vicceltem, de tényleg van kett?), ja persze és a recept nagyon jó. köszi, hogy magyarok maradtatok

Oli(E)va

Szia terranova56, johet a magyar billentyuzet, kuldok helyette egy gorogot...:):):) (billentyuzetet !) Aki magyar embernek szuletett, a fold barmely tajan is el, magyarkent fog meghalni; a fa, amelynek nincs eros gyokere, mindenhonnan kitepi a szel. En koszonom a kedves szavaidat. Udvozollek; Eva

aantee

Menetközben derült ki, h egy darab tojás sincs otthon, úh én is a tojás nélküli verziót sütöttem és megdöbbent?en jó lett. Kicsit mállósabb a tésztája, mintha lenne benne tojás, de nagyon puha, szaftos, eteti magát.

Oli(E)va

Kedves aantee, koszi, hogy kiprobaltad, tojas nelkul sokkal egeszsegesebb is... Udv; Eva

Bpannika

Már sokszor meg akartam köszönni a receptet, kismilliószor mentett meg váratlan és várt vendégek fogadásánál :)

Oli(E)va

Nagyon szivesen Pannika, udv; Eva

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?