r
Nosalty Logó

Almás-körtés-áfonyás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Almás-körtés-áfonyás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 638 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 6370 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 233 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 638 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1112.2 g
  • Cukor
    822 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 6370 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A pitetésztát elkészítjük, és egy kivajazott, kilisztezett piteformába simítjuk. A kilógó részt nem vágjuk le, hanem visszagyűrjük, és elsimítjuk, hogy szép formát kapjon.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. Ha aszalt áfonya van csak kéznél, akkor egy kicsit beáztatjuk langyos, rumos tejbe, hogy jól megszívja magát.
  4. Az almát és a körtét megpucoljuk, tetszőlegesre vágjuk (Én szeleteltem, de kockázni is lehet.), majd a tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg egy kicsit össze nem esik, és kifőtt egy kevés levet.
  5. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és besűrítjük a tölteléket. Majd beleforgatjuk az áfonyát, és hagyjuk hűlni egy keveset.
  6. Közben a morzsához valókat kézzel morzsásítjuk.
  7. A tölteléket a tésztára simítjuk és a tetejét megszórjuk a morzsával.
  8. Addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a tetején a morzsa.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11828
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Ajánló

Mielőtt sütőbe tennénk, a sütő aljára alufóliát rakhatunk, vagy a tepsire tesszük a formát, de az a lényeg, hogy a töltelék egy kicsit ki fog folyni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Itt egy újabb remek piterecept, ez is Amerikából ékezett. Erősen dominál benne az áfonya íze, és olyan gyönyörűen mutat, mikor a bogyó befogja a töltelék színét. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek