Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-körtés-áfonyás pite

Almás-körtés-áfonyás pite
Almás-körtés-áfonyás pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt egy újabb remek piterecept, ez is Amerikából ékezett. Erősen dominál benne az áfonya íze, és olyan gyönyörűen mutat, mikor a bogyó befogja a töltelék színét. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

  • 170 g finomliszt
  • 100 g vaj
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • 2 ek víz (langyos, szükség szerint)
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
  • 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A töltelékhez

A morzsához

ajánlat

Mielőtt sütőbe tennénk, a sütő aljára alufóliát rakhatunk, vagy a tepsire tesszük a formát, de az a lényeg, hogy a töltelék egy kicsit ki fog folyni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pitetésztát elkészítjük, és egy kivajazott, kilisztezett piteformába simítjuk. A kilógó részt nem vágjuk le, hanem visszagyűrjük, és elsimítjuk, hogy szép formát kapjon.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. Ha aszalt áfonya van csak kéznél, akkor egy kicsit beáztatjuk langyos, rumos tejbe, hogy jól megszívja magát.
  4. Az almát és a körtét megpucoljuk, tetszőlegesre vágjuk (Én szeleteltem, de kockázni is lehet.), majd a tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg egy kicsit össze nem esik, és kifőtt egy kevés levet.
  5. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, és besűrítjük a tölteléket. Majd beleforgatjuk az áfonyát, és hagyjuk hűlni egy keveset.
  6. Közben a morzsához valókat kézzel morzsásítjuk.
  7. A tölteléket a tésztára simítjuk és a tetejét megszórjuk a morzsával.
  8. Addig sütjük, amíg szép barna nem lesz a tetején a morzsa.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 445
elküldve: 4
receptkönyvben: 138
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

amerikai áfonyás pite, gyümölcsös pite, morzsás-gyümölcsös pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

638
finomliszt 170 g
vaj 100 g
cukor 3 ek
víz 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alma 680 g
körte 680 g
áfonya 100 g
cukor 170 g
étkezési keményítő 2 evőkanál
fahéj 1 tk
szerecsendió 0.5 tk
finomliszt 60 g
barna cukor 50 dkg
vaj 60 g
dió 110 g