r
Nosalty Logó

Amerikai almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maki
Amerikai almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 672 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4038 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 249 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 672 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 4038 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180°C-ra bemelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15-20 percre jégbe hűtjük.
  3. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és a liszttel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.
  4. A tészta felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű kerek formát kibélelünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket belerakjuk, és egy kevés vízzel meglocsoljuk. A kis kockákra vágott vajat rászórjuk.
  5. A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk, és a széleket összenyomkodjuk. A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva a tészta szélére fektetjük koszorú alakban, kissé rányomkodjuk. A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz elillanhasson. A tetejét vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk.
  6. A forró sütőben 55-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
  7. A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 304
  • Össznézettség: 462422
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 05.

Ajánló

Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon finom és szerintem nem is bonyolult!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Akkor találtam ezt a receptet egy újságban, amikor az ominózus film első része ment a mozikban... A kíváncsiságtól hajtva rögtön meg is csináltam és nagy sikert arattam vele.  :-D

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Pont akkor találtam rá a receptedre én is, amikor a filmeket néztük. Akkora sikere volt! Leírom: Átvittem egy pitét haveromhoz. Én és az anyukája csak egy-egy szeletet tudtunk "megmenteni" bel?le. Azóta volt már benne málna, banán, és cseresznye is. Mindíg nagy sikert aratok vele! Köszönjük a receptet! "Szia,átjöttünk hozzád, hoztunk filmeket. Pite van?" :)

Törölt felhasználó

most sütöttem meg, ISTENI FINOM, ezer hála hogy felrakad a receptet !!!! :)

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon jól sikerült, tényleg nagyon finom és olyan guszta! Mennyei illata van! Szuper recept! Mindenkinek ajánlom, ne hezitáljatok SÜSSÉTEK MEG!!

Törölt felhasználó

kicsit csodálkoztam,hogy se tojás, se süt?por....de elkészítettem. Az eredmény? Ilyen fincsit még nem ettünk :) . Az almába reszeltem egy pici citromhéjat és tettem bele egy vaniliáscukrot is. A tetejét tojással kentem, és már sütjük is a következ? adagot, mert annyira fincsi. Kiadós, gazdaságos, tökéletes. Köszönjük a receptet !

Törölt felhasználó

isteni a recept, isteni lett a süti is :) egyetlen óriási problémája, hogy 2 perc alatt elfogyott :( de legalább tudom, hogy bármikor könnyen megismételhet? :) köszi!

Törölt felhasználó

Tényleg nagyon finom ez a süti! A szerecsendiótól egyedi lesz az íze... Köszi a receptet! :)

a-édrienn

Finom a süti, csak nekem valamiért mindig olyan az alja, mintha nem sülne át, vagy csak az alma levet ereszt és eláztatja és inkább f?l mint sül?! De azért mindig elfogy!! :-)

Törölt felhasználó

IISSTTEENNII!!!!

Törölt felhasználó

szevasztok! Nem tudom másnak hogy jött ki, de nekem a receptben leírt tészta túl kevésnek, s?t KEVÉSNEK bizonyult, még a forma kibélelésére se volt elég. Így a végeredmény sem volt olyan , mint ami a képen szerepel. Sztem dolgozzatok dupla menniség? tésztából....

Törölt felhasználó

helló, megsütöttem és isteni. Krisnek annyiban igaza van, hogy a tésztából én sem tudtam 2,5 cm vastag tésztát nyújtani, csak egy fél centisset. De itt most a töltelék a lényeg, nem a tészta, így vékonyan is isteni volt, szerintem pont jó. Jöv? hétvégén is ezt sütöm. köszi! :-)

Törölt felhasználó

centiset...javítom :-)

Törölt felhasználó

EZ A RECEPT ÚGY SZAR AHOGY VAN! A TÉSZTA KEVÉS ÉS NEM LEHET KINYÚJTANI!!!!!!! Pedig nem vagyok kezd? szakács, de ez egy rakás fos!

Maki

Kedves Mindenki! A receptet elírtam, a tésztának 2,5 helyett 0,5 cm-esnek kell lennie. Mindenkit?l elnézést kérek, bár szerencsére sokak ennek ellenére is feltalálták magukat. Kedves Goldi! Bár állítólag te nem vagy kezd? szakács, ennek ellenére is EGY IGAZI SZERENCSÉTLEN BÉNA VAGY! Nem kötelez? a mások által ingyen feltett recepteket elkészíteni, inkább fizess magadnak egy szakácsot, járj étterembe és cukrászdába, vagy vegyél magadnak egy hiper-szuper szakácskönyvet 10.000-ért, aztán majd írj az írónak, hogy a recept egy rakás szar és fos és kérd vissza a pénzed... Üdv

Törölt felhasználó

Kedves Maki, ne törödj vele, az ilyen bunkot mint a Goldi nem kell eszrevenni... nagyon sok forumon elöfordul sajnos az ilyen fajta beiras , de ezeknek szepen mondva, ... nem volt gyerekszobajuk... ;-)

illesera

Kedves Maki ! ennél jobb reklám nem is kell a sütidnek, máris megyek és megsütöm !!!! biztos hogy finom lesz, mert aki nem kezd? süti süt?, az már az összetev?k alapján is tudja, mire számíthat ! én életem els? sütijét dobtam annak idején a kukába, azóta megtanultam, ha valami nem pont olyanra sikerül, mint azt a recept leírja, akkor feltalálom magam, és kitalálom, hogyan javíthatok rajta ! ett?l szép és kreatív foglalatosság pl. a sütés/f?zés! ha valaki dühöng ezen, az válasszon más elfoglaltságot ! ....én szeretek sütni, és köszönöm nektek a sok jó receptet, amit ezen az oldalon találtam!!!! mint pl. ezt is !!! :) üdv era

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nekem is bejön ez a süti, bár a tészta tényleg kevés. Azon gondolkodom, hogy milyen lenne eperrel tölteni...? Nem vagyok egy nagy konyhaguru, ti akkor hogyan csinálnátok meg az epres tölteléket? Iriston, te amikor mással töltötted akkor hogy csináltad meg azt a tölteléket?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.