Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai meggyes pite

Amerikai meggyes pite
Amerikai meggyes pite
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádok mindenféle gyümölcsös pitét csinálni. Úgyhogy most elhatároztam, hogy így, vagy úgy de mindenféle gyümölcsből fogok pitét sütni. Ez azért jó, mert ezeket a tésztákat nem kell elősütni és a teteje is olyan szép egyben van az egész.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A töltelék előtt én még tettem bele egy kis vaníliapudingot jó sok cukorral és így olyan finom lett. Hát ha még van hozzá egy kis vaníliafagyi is, akkor az valami csodálatos. :D 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat, hozzáadjuk a sót, porcukrot és annyi vizet, hogy a tészta épp összeálljon. Celofánba csomagolva hűtőbe tesszük.
  2. A cseresznye és meggy levét leszűrjük, de a levüket felfogjuk.
  3. Egy lábasban összevegyítjük a cukrot, a lisztet és a sót, majd hozzáöntünk 2.5 dl cseresznye-meggy levet. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot és további 5 percig forraljuk, hogy igazán sűrű legyen.
  4. Ha eléggé besűrűsödött, felolvasztjuk benne a vajat, majd hozzákeverjük az aromát és óvatosan beleforgatjuk a cseresznyét, meggyet. Hagyjuk kihűlni.
  5. Lisztezett felületem kinyújtjuk a tészta kb. kétharmadát, és egy kb. 22-25 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, de a szélét nem vágjuk le. Megszurkáljuk az alját.
  6. A kihűlt tölteléket a tésztába öntjük, kicsit eligazítjuk benne.
  7. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. A kilógó maradék résszel együtt visszagyűrjük a tésztát a töltelék mellé.
  8. Vékonyan belevágunk a tésztába és megkenjük a tetejét a felvert tojás sárgájával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 401
elküldve: 9
receptkönyvben: 418
elkészítve: 15/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes-cseresznyés pite, pite meggyel és cseresznyével töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

virag.krisztina
virag.krisztina Tue, 2011-11-22 20:39

Hali !
Már csak az nem világos, hogy az étkezési keményítővel mit és mikor kell csinálni, mert ez kimaradt a leírásból, viszont benne van a hozzávalók felsorolásában. :-)
Köszi.

csaknektekmici
mici / csaknektekmici Wed, 2011-06-01 18:29

Uhh, alig tudtam abbahagyni a töltelék evését......... Bár meggy helyett alma volt itthon de azt hiszem így is sikere lesz :)

440
finomliszt 340 g
vaj 200 g
víz 5 evőkanál
porcukor 1 teáskanál
1 csipet
meggy 50 dkg
cseresznye 50 dkg
cukor 200 g
finomliszt 20 g
étkezési keményítő 20 g
vaj 30 g
mandulaaroma 2.5 ml
1 csipet
tojássárgája 1 db