Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Apple pie

Apple pie
Apple pie
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus angol édesség, Jamie Oliver receptje alapján.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Körtével vagy szederrel is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat robotgép dagasztókarjával (vagy kézzel) jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát megfelezzük, az egyik felét lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 20 cm-es kivajazott piteformát ki tudjunk bélelni vele. Fóliával letakarjuk, a maradék tésztát is folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket készítjük.
  3. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a kisebbeket négybe, a nagyobb almákat pedig nyolc cikkre vágjuk.
  4. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a gyömbért és a mazsolát. Kevés vizet öntünk alá és közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön, lefedve puhára pároljuk az almát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kihűlt tölteléket a tésztával bélelt piteformába tesszük. A tészta peremét megkenjük tojásfehérjével.
  6. A tészta másik felét is kinyújtjuk, betakarjuk vele a pitét, a széleit összenyomkodjuk.
  7. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, villával néhány helyen megszúrkodjuk és mehet is a 150 fokos sütőbe, légkeverésen. 40-50 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Vanília fagyival tálaljuk.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 89 404
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 194
elkészítve: 62/86
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rekaa92
rekaa92 Sat, 2017-02-11 22:04

Tökéletes recept! Fagyival nagyon finom lett!
Nekem 18 centis kis tortasütőm volt csak, így abban sütöttem és csak 75 dkg almával, de kedvenccé vált :)

pirospaprika07
pirospaprika07 Sun, 2015-03-29 17:44

Hát ez valami fantasztikus lett! Nem bírtunk vele leállni, addig ettük ameddig láttuk! :)
Én egy éjszakára piteformában hűtőbe tettem a tésztát és csak másnap sütöttem meg!
Köszi a receptet!

nusi4
nusi4 Sat, 2014-10-11 19:02

Ez valami isteni finom volt!Most sütöm a másodszorra!Köszönöm a receptet!

Kaporka2011
Kaporka2011 / Kaporka2011 Sat, 2013-06-01 19:16

Szia Petra, nagyon köszi a receptet. Ma elkészítettem és óriási sikere volt. Bár nagyon féltem tőle, mert még sosem készítettem, sőt nem is ettem ilyen édességet, a recept olyan jó, hogy ha az ember követi, csak sikere lehet vele!

Toscana54
Toscana54 Wed, 2013-03-27 21:52

Megsült a pite! Illatra, szemre csodás. A kóstolással még várni kell, mert nagyon forró. A tésztába én tettem egy kávéskanál szódabikarbónát, mert féltem, hogy kemény lesz lazító anyag nélkül. A vízből is több kellett pár cseppnél. A tölteléket inkább fahéjjal ízesítettem, a gyömbérből kevesebbet tettem. Kevertem hozzá apróra vágott, pirított diót, és a töltelék aljára bodzalekvárt kentem a tésztára. Örülök a receptnek!

finis
finis / finis Sat, 2013-02-09 11:01

Szia!szerinted ez mennyire működik serpenyőben??van 1 magas falú serpenyőm de pitetálam nincs...

petra
Petra / petra Thu, 2013-02-14 15:02

Akkor inkább egy kisebb szögletes tepsiben sütném:-),
üdv
Petra

_Liliana_
_Liliana_ Sun, 2012-03-04 22:31

Szuper recept! Elronthatatlan klasszikus. Csak annyit jegyeznék meg, hogy Jamie a tetejét tojássárgája+ kis tej keverékével keni meg.

Natgirl
Natgirl Tue, 2010-11-30 13:42

Nagyon finom!
Töltelékként sütőtökkel, sárgadinnyével, körtével is isteni. (Sütőtök és sárgadinnye esetében nem vízben, hanem tejben főztem, az okát nem tudom, de isteni volt:))
én is Jamie műsorában láttam, utána kerestem rá.
Köszi, hogy feltetted! :)

Nati

kiskata
kiskata Fri, 2010-11-12 23:23

Köszi a receptet! Már többször megcsináltam. Most éppen a keresztfiam névnapjára sütöm. Isteni jó, és hidegen még finomabb!!
A tál tényleg nagyon szép, irigykedem! :D
Kata

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-10-23 14:22

Kedves Petra, nagyon örülök, hogy megatláltam ezt a receptet! :) Nemrég valamelyik csatornán épp ezt készítette Jamie, de a műsor elejéről lemaradtam, amit nagyon sajnáltam. Most végre magvan! :D
A kerámiatál nekem is nagyon tetszik, szétnéztem a honlapjukon, és a szívem facsarodott a cuccaik után! Most megyek, megnézem az Ernyo által ajánlott linket is. :)
Köszi a receptet! Üdv: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-07-14 22:10

Köszi a receptet!Éva-Anyóca
Azt külön köszi, hogy gyümölcs alternatívákat is ajánlottál.Azokkal is biztos fincsi.

Ernyo
Ernyo Thu, 2009-10-01 14:59

Koszi a receptet,szeretem Jamie-t:)
En szortam egy kis zsemlemorzsat a toltelek ala,igy bizti nem lesz szottyos a teszta.Fahejat es gyombert is raktam,biztos,ami biztos:D
Fincsi lett.
Csodaszep piteformak,kivalo magyar termek:
http://www.patakikeramia.hu/
Es kozelebb van,mint Becs:)

petra
Petra / petra Fri, 2009-04-17 13:28

Elképzelhető, hogy máshogy készítette a főzős műsorában.
Én az egyik könyvében található recept útmutatásait követtem. Gyömbér ebben is van csak porított formában, persze lehet frisset is használni, az még jobb.
Azért szerencsére már nem számít a gyömbér nehezen beszerezhető alapanyagnak:-). A szederrel pedig tényleg fokozni lehet a végeredményt:-)
Jó sütögetést!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-04-17 09:31

Hmm, most csinálta meg Jamie a tvben, és mintha azt mondta volna, hogy úgy csinálja, ahogy otthon tanulta, ugyanannyi liszt,mint zsiradék.. na mindegy, ki próbálom így is úgy is:)
A töltelék is más volt, ott alma votl, gyömbér(bár gondolom itthon nehezebb beszerezni) és egy marék szeder (mint alternatívát említem)

Köszi!:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-05 14:17

Tényleg szuper recept! Gyömbér helyett mi fahéjat tettünk bele. Már alig várom, hogy megint elkészíthessem, de sajnos elromlott a sütőnk. :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-02-16 08:45

A recept is nagyon jó lehet, de ezt a gyönyörű formát hol vetted?

Bunny
Bunny Sun, 2009-02-15 18:15

Nagyon jó lett a végeredmény, a szomszédoknak is vittem, ők is dicsérték! Köszi a receptet. :)
Egy a baj, túl hamar elfogyott. ;))))

Bunny
Bunny Sat, 2009-02-14 22:20

Kíváncsi vagyok, most hűl az alma, de lehet kicsit sok lett a gyömbér...

497
finomliszt 230 g
vaj 140 g
porcukor 90 g
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 2 db
víz 1 tk
alma 1 kg
barna cukor 3 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
gyömbér 0.5 kk
mazsola 1 marék
tojásfehérje 1 db