Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-almás pite

Áfonyás-almás pite
Áfonyás-almás pite
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikai Pite! Kell ennél több történet? Viccet félretéve (a recept szerint) ennek nem lesz egy hatalmas lyuk a közepében. Sokszor próbálkoztam elkészíteni a filmekben (vagy akár Tom és Jerry-ben) látott pitét, de valahogy a tészta soha nem sikerült, de nem adtam fel, amíg nem találtam egy működőképeset. Maga a tésztarecept egy átlagos linzer, két vaníliás cukorral felturbózva, mindenki készítheti a sajátját, ha neki az esik jól. A töltelék az pedig több (eredetinek mondott) amerikai recept vegyítése, szigorúan a "szerintem így lesz jó" elv mentén.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Első alkalommal egy amerikai focimeccshez készítettem. Illett hozzá. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Tejföl kivételével a hozzávalókat (vajat picit megolvasztva) egy keverőtálba tesszük, és meggyúrjuk.
  2. Amikor a hozzávalók egyenletesen elkeveredtek, kis részletekben hozzáadagoljuk a tejfölt, majd addig gyúrjuk, míg egységes, összeálló tésztát nem kapunk.
  3. A tölteléket kb. fél órára hűtőbe rakjuk, ezalatt hozzálátunk a töltelékhez.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és belekeverjük a lisztet. Addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ekkor beleöntjük a vizet, mindkét fajta cukrot, és hozzáadjuk a fahéjat. Óvatosan melegítve, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk a hozzávalókat. Figyeljünk rá, hogy ne hűljön ki (sűrűsödjön be), amíg a tészta elősütése tart, mert utána nem fog elfolyni az almák között.
  4. Alul-felül sütő, 180 fok, ca 10-15 perc, amíg a tészta kicsit megszilárdul.

Az összeillesztés

  1. Egy kivajazott piteformát a tészta kétharmadával vékonyan kibélelünk, majd behelyezzük a sütőbe.
  2. A félig sült pite alapot kivesszük, beleszórjuk az aszalt áfonyát (mennyiségét ízlés és piteforma szerint változtatjuk), utána rakjuk a kockára vágott almát, ráöntjük a cukros öntetünket.
  3. A megmaradt tésztát kézzel kisodorjuk, majd a pite tetejére rácsozzuk.
  4. Visszahelyezzük a sütőbe 180 fokra, hozzávetőleg 35-40 percre.
  5. Hőmérséklettől és önuralomtól függően 1-2 órát hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: d30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 714
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kenny

Mióta szakács: 2013.02.14.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás amerikai pite, áfonyás-almás pite, tortaformában sült gyümölcsös pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orseecka
orseecka Tue, 2014-12-09 14:41

Ha te ezt a pitot, az itt le it recept alapján készítetted el minden elismerésem...Hiányos és érthetetlen egyes részeknél.

Kenny
Kenny / Kenny Mon, 2014-12-15 10:56

Igen, többször is elkészítettem, sőt ismerősünk is ez alapján készítette és működött.
Elmondod melyik részek voltak érthetetlenek? Szívesen segítenék benne.

(bár a post alapján lehet, hogy a vevő oldalon is érdemes a hibát keresgélni)

722
finomliszt 225 g
tojássárgája 2 db
porcukor 75 g
vaj 125 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
tejföl 1 ek
alma 3 közepes db
vörösáfonya 100 g
vaj 115 g
finomliszt 25 g
víz 60 ml
cukor 100 g
barna cukor 100 g
fahéj 1 kávéskanál
vaj 10 g