Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas pite gluténmentesen

Almás-fahéjas pite gluténmentesen
Almás-fahéjas pite gluténmentesen
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lisztérzékenyen sem kell lemondani az almás sütiről.....

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 1.2 kg alma (reszelt)
  • 6 csapott ek cukor (vagy ízlés szerint)
  • fahéj ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztek keverékét elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  2. A kapott tésztát kettémérjük (kicsi liszttel gyúrhatjuk még, hogy stabilabb legyen az állaga nyújtáskor), az egyik tésztát kinyújtjuk lisztezett szilikonlapon, majd margarinozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tepsi mérete 42x30).
  3. Ezt a tésztát megszórjuk a 2 ek. rizsdarával, majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk, kicsit kinyomjuk az alma levét, de ne hagyjuk túl szárazra.
  4. Kinyújtjuk a másik tésztát is, s a töltelékre tesszük.
  5. A tetejét megkenjük felvert tojással, helyenként megszurkáljuk villával, majd közepes lángon készre sütjük.

A töltelékhez

  1. A reszelt almát cukrozzuk, fahéjazzuk ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 42*30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GMfamily

Mióta szakács: 2017.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás lepény, almás béles

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

739
gluténmentes lisztkeverék 15 dkg
gluténmentes lisztkeverék 35 dkg
margarin 30 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 4 db
tejföl 1 ek
1 csipet
rizsdara 2 ek
tojás 1 db
alma 1.2 kg
cukor 6 csapott ek
fahéj 0 ízlés szerint