Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite egyszerűen

Almás pite egyszerűen
Almás pite egyszerűen
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pitét mindig csak vendégségben ettem, mert sosem mertem belefogni. Viszont a család is nagyon szereti, ezért kénytelen voltam megpróbálkozni vele. Ez volt a legelső recept, amit kipróbáltam, és nem is kellett tovább keresgélnem, mert elsőre sikerült, a család nagy-nagy örömére.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy csészében az élesztőt kevés tejben kis cukorral kikeverjük, és a liszt közepébe öntjük. A hozzávalókat jól összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit a tészta felvesz. Ne legyen kemény a tészta!
  2. Az almát lereszeljük, hagyni kell állni, hogy levet engedjen. Utána ízesítjük cukorral, fahéjjal.
  3. 1 éjszakára (de legalább néhány órára) hűtőbe kell tenni. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk, megszórjuk kevés darált dióval vagy zsemlemorzsával, rá az alma (vagy bármilyen gyümölcs), majd ismét tészta.
  4. Tetejét megkenjük tojásfehérjével. Fél órán át sütjük (én légkeveréssel, 180 fokon szoktam).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 112 140
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

csandi

Mióta szakács: 2014.02.11.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pite nyers almával, egyszerű almás pite, diós-almás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

876
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
0 ízlés szerint
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
cukor 3 ek
tejföl 100 g
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
alma 2 kg
fahéj 0 ízlés szerint
dió 1 marék
tojásfehérje 1 db