Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-epres-áfonyás túrós pite

Almás-epres-áfonyás túrós pite
Almás-epres-áfonyás túrós pite
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mai recept, gyors és üdítő.

hozzávalók / 6 adag

A gyümölcsalaphoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, és uborka szeletelőn egyenesen a sütőpapírral kibélelt tepsibe/formába szeleteljük, egyenletesen lefedve a forma alját. Majd erre szórjuk az áfonyákat, az epreket pedig körben helyezzük el, hogy minden szelethez jusson 1-1. 
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a többi hozzávalót összekeverjük a sárgákkal, majd óvatosan beleforgatjuk a habba, és a gyümölcsökre öntjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérre borítjuk, és óvatosan leszedjük a sütőpapírt, majd vaníliás cukrot szitálunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 894
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Caren

Mióta szakács: 2012.11.22.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös fordított, almás lepény, szedres áfonyás szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

210
alma 3 db
áfonya 10 dkg
eper 10 dkg
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 kk
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag