r
Nosalty Logó

Almás-diós gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Almás-diós gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2780 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 463 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4464.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1095 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 2780 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 227 Kcal

Elkészítés

  1. Az almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és hagyjuk állni, hogy levet engedjen.
  2. Amikor az alma már levet engedett, keverjük hozzá az egész tojást. (nem kell kinyomkodni a levét, mert attól lesz szaftos a tészta)
  3. A diót vágjuk fel apróra. Az aszalt szilvát szintén vágjuk apróbbra. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, és a mézes fűszerkeverékkel, majd szitáljuk át.
  4. A sütőformát (ez lehet egy őzgerinc forma is) vékonyan kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A sütőporos liszthez adjuk hozzá a cukros-tojásos-almát és keverjük össze.
  5. Ezután adjuk hozzá a darabolt diót, az aszalt és kandírozott gyümölcsöket, majd szintén keverjük alaposan össze. Ezután egyenletesen öntsük bele a kivajazott és zsemlemorzsával megszórt formába.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 60 percig, tűpróbáig. Ha már nem ragad a tészta, akkor kivehetjük a sütőből. (Én légkeverésnél 170 fokon, 55 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  7. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Az almától finom, szaftos lesz a tészta, a mézes fűszerkeveréktől pedig finom ízt kap a gyümölcskenyerünk. Ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcsöt tehetünk bele.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 761
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Receptkategóriák

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek