Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babéros-köménymagos krumplifőzelék

Babéros-köménymagos krumplifőzelék
Babéros-köménymagos krumplifőzelék
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám mindig így készítette, nem is próbáltam másképp. A férjem és a gyerekeim is így szeretik. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, kockákra vágott krumplit, az apróra vágott hagymával, babérlevéllel, köménymaggal, majorannával és egy kiskanál sóval feltesszük főni, körülbelül 1 liter vízben (lehet több vagy kevesebb, a lényeg, hogy ellepje).
  2. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük. A főzőlevet félretesszük. A krumplit durvára összetörjük (maradjon benne egész darab is).
  3. A rántáshoz a lisztet 5 ek olajjal barnára pirítjuk, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és kb. 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük. Ezt ráöntjük az összetört krumplira, majd felöntjük annyi főzőlével, amennyi szükséges ahhoz, hogy szépen besűrűsödjön a főzelék.
  4. Sóval, borssal ízesítjük, ízlés szerint.
  5. Sült kolbásszal vagy virslivel szoktam tálalni.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 775
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hajni.SZ

Mióta szakács: 2015.08.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék paprikásan, köményes krumplifőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

259
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
babérlevél 2 db
köménymag 1 kávéskanál
majoranna 1 kk
víz 1 l
finomliszt 2 csapott ek
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint