r
Nosalty Logó

Almaboros gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
labopetra
Almaboros gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 2991 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 148 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.9 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 750 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3295.7 g
  • Cink
    317 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    247 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    146 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1312 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 2991 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótalapot: A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a tojások keményre vert habját. Kilisztezett tortaformában megsütjük.
  2. A krémhez az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük. A fűszerekkel és a citrommal puhára főzzük az almaborban. Az ánizst és a fahéjat kivesszük. Ízlés szerint leturmixoljuk, pürésítjük, majd feloldjuk benne az előre beáztatott zselatint. A tojássárgát a cukorral gőz fölött 3 percig keverjük. Hozzáadjuk az almakrémet, mielőtt az megdermed.
  3. A habhoz a tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A túrót a joghurttal elkeverjük. A tojáshabot is felverjük. A tejszínhabot először a tojáshabbal elkeverjük, majd apránként a túróhoz adjuk.
  4. Torta összeállítása: A piskótalapot megkenjük az almakrémmel, majd rásimítjuk a habot. Hűtőben legalább 2 órát át állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4350
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almaboros gyümölcstorta
labopetra 65 recept

Egy régi német Burdában olvastam, és most ki is próbáltam.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.