Almaboros gyümölcstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
labopetra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
10 kcal
-
4g víz0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
125g alma59 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
63g almalé29 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
19g cukor73 kcal
A habhoz
-
63g habtejszín183 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
30g tehéntúró44 kcal
-
4g joghurt2 kcal
-
19 kcal
Összesen
750
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g víz0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g alma234 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
250g almalé115 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
75g cukor290 kcal
A habhoz
-
250g habtejszín730 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
120g tehéntúró176 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
2991
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
8.2g tojás10 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
24.8g alma12 kcal
-
8.4g citrom1 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
12.4g almalé6 kcal
-
0.4g lapzselatin1 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
A habhoz
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
5.9g tehéntúró9 kcal
-
0.7g joghurt0 kcal
-
4 kcal
Összesen
148
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823.9 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.1 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 316.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
750
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 135.1 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3295.7 g
-
Cink 317 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 572 mg
-
Vas 247 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 1203 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.2 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1264.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1349 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 351 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 146 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 1165 mg
-
Retinol - A vitamin: 1312 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1802 micro
Összesen
2991
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
75 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
75 g finomliszt
A krémhez
-
500 g alma
-
1 db fahéjrúd
-
1 db csillagánizs
-
4 db lapzselatin
-
4 db tojássárgája
-
75 g cukor
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
12 dkg tehéntúró
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótalapot: A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a tojások keményre vert habját. Kilisztezett tortaformában megsütjük.
- A krémhez az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük. A fűszerekkel és a citrommal puhára főzzük az almaborban. Az ánizst és a fahéjat kivesszük. Ízlés szerint leturmixoljuk, pürésítjük, majd feloldjuk benne az előre beáztatott zselatint. A tojássárgát a cukorral gőz fölött 3 percig keverjük. Hozzáadjuk az almakrémet, mielőtt az megdermed.
- A habhoz a tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A túrót a joghurttal elkeverjük. A tojáshabot is felverjük. A tejszínhabot először a tojáshabbal elkeverjük, majd apránként a túróhoz adjuk.
- Torta összeállítása: A piskótalapot megkenjük az almakrémmel, majd rásimítjuk a habot. Hűtőben legalább 2 órát át állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4439
- Feltöltés dátuma: 2011. május 10.
Receptjellemzők
labopetra
65 recept
Egy régi német Burdában olvastam, és most ki is próbáltam.