r
Nosalty Logó

Almaboros gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
labopetra
Almaboros gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 2991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.9 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 750 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3295.7 g
  • Cink
    317 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    247 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    146 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1312 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 2991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótalapot: A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a tojások keményre vert habját. Kilisztezett tortaformában megsütjük.
  2. A krémhez az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük. A fűszerekkel és a citrommal puhára főzzük az almaborban. Az ánizst és a fahéjat kivesszük. Ízlés szerint leturmixoljuk, pürésítjük, majd feloldjuk benne az előre beáztatott zselatint. A tojássárgát a cukorral gőz fölött 3 percig keverjük. Hozzáadjuk az almakrémet, mielőtt az megdermed.
  3. A habhoz a tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A túrót a joghurttal elkeverjük. A tojáshabot is felverjük. A tejszínhabot először a tojáshabbal elkeverjük, majd apránként a túróhoz adjuk.
  4. Torta összeállítása: A piskótalapot megkenjük az almakrémmel, majd rásimítjuk a habot. Hűtőben legalább 2 órát át állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4439
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almaboros gyümölcstorta
labopetra 65 recept

Egy régi német Burdában olvastam, és most ki is próbáltam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...