Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos szőlőtorta

Pudingos szőlőtorta
Pudingos szőlőtorta
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok szőlőnk volt, szerettem volna tortát sütni, így adta magát, hogy szőlős torta legyen. A kókuszreszelékkel való díszítés először csak a kinézete miatt tetszett, de mikor megkóstoltuk nagyon ízlett. Fura, de igazán illik a szőlőhöz a kókusz. :)

A szőlőlevet úgy készítettük, hogy a leszemezett szőlőt sűrű fémszitán áttörtük. Nagyon finom! :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukor kétharmad részét a sárgával habosra keverjük. A tojásfehérjéhez csak akkor öntjük a maradék cukrot, ha már félig habbá verjük, majd azzal együtt kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgához keverjük a tojásfehérje habot, majd óvatosan keverjük bele a lisztet és a sütőport. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a tojásfehérjehab!
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába enyhén homorúan simítjuk.
  4. Enyhén gőzös sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha ujjunkkal kicst megnyomjuk a tésztát, és az ujj nyoma ott marad a tészta még nem jó, ha eltűnik akkor kész, vagy ellenőrizhetjük tűpróbával is.
  5. A kész piskóta tetejét lelisztezem, majd megfordítom, így nem marad domború a tortánk. Hagyom kihűlni.
  6. Ha kihűlt, vízszintesen 3 részre szeljük.
  7. A vaníilás pudingport a szőlő levében először hidegen csomóentesre keverjük, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. Ha elég édes a szőlő, nem kell bele cukor.
  8. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűtött pudingot.
  9. Az így kapott krémet 4 részre osztjük, betöltjük vele a tortát, majd a külsejét és a tetejét is bevonjuk, a maradék krémmel, és szőlőszemekkel díszítjük.
  10. A torta oldalát kókuszreszelékkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 066
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

chefcat

Mióta szakács: 2011.10.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos-szőlős torta, piros szőlős torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tkata72
Tkata72 Sun, 2012-09-30 12:46

Szia! a hétvégén most kell elkészítenem másodszor, mert annyira ízlett mindenkinek. Köszi a receptet. Nagyon fini.

chefcat
chefcat / chefcat Fri, 2012-10-19 23:48

Szia! Örülök, hogy tetszett a receptem, és bocsánat a késői válaszért, de nem voltam gépközelben. :) Köszönöm a dicsérő szavakat. :)

470
tojás 7 db
cukor 140 g
finomliszt 160 g
napraforgó olaj 21 g
sütőpor 3 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
szőlőlé 2 dl
vaj 125 g
cukor 80 g
szőlő 20 dkg
kókuszreszelék 5 dkg