r
Nosalty Logó

Málnás torta ahogy koktél készíti

koktél
Málnás torta ahogy koktél készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

580
Kalória
14.1g
Fehérje
46.1g
Szénhidrát
36.5g
Zsír
62.3g
Víz
225.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
23.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    292.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7422.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2186 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    2035 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    368.5 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    498 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2535 micro
Összesen 4640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból tortaformában megsütjük a piskótát.
  2. A krém elkészítése: a margarint kikavarjuk a vaníliás cukorral.
  3. A pudingport a liszttel elkavarjuk, majd folyamatos keverés mellett annyi tejet öntünk hozzá, hogy csomómentes legyen.
  4. Kb. fél liter tejet felforralunk, öntünk rá a pudingból (vigyázni, nehogy hirtelen összekapja) elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejhez. Lassú tűzön főzzük kb. 10 percig, folyamatosan kavarva.
  5. Lehűtjük, majd egy órára a mirelitbe tesszük.
  6. Majd a kikavart margarinnal összedolgozzuk.
  7. A tortánkat 3 részre vágjuk.
  8. A lapokat meglocsoljuk rummal, majd megkenjük a vaníliás krémmel, ráhalmozzuk a málna szemeket, rátesszük a középső lapot, ugyanúgy egy kis rum, krém és málna.
  9. A tetejét és oldalát én a maradék krémmel borítottam be, a tetejére málnaszemeket helyeztem el, az oldalára mandulaforgácsot szórtam. (De természetesen mással is be lehet vonni a tortánkat. Marcipán, csoki, stb.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az első... Születésnapra készült, és nagyon finom lett. Annyira izgultam, hogy tökéletesre sikerüljön, hogy a mandulaforgácsokat elfelejtettem megpirítani. Meg is jegyezték, hogy nem kellett volna megpirítani? Magabiztosan kihúztam magam, és nyugodtan közöltem: az én receptem szerint most nem kellett pirítani! :) És az utolsó morzsáig elfogyott!

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek