Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás torta ahogy koktél készíti

Málnás torta ahogy koktél készíti
Málnás torta ahogy koktél készíti
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első...

Születésnapra készült, és nagyon finom lett.

Annyira izgultam, hogy tökéletesre sikerüljön, hogy a mandulaforgácsokat elfelejtettem megpirítani. Meg is jegyezték, hogy nem kellett volna megpirítani? Magabiztosan kihúztam magam, és nyugodtan közöltem: az én receptem szerint most nem kellett pirítani! :)

És az utolsó morzsáig elfogyott!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A tortalapot variálhatjuk még, ha nem szeretnénk kakaós piskótát, akkor a kakaóport kihagyjuk belőle. És természetesen bármilyen más gyümölccsel elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  piskóta hozzávalóiból tortaformában megsütjük a piskótát.
  2. A  krém elkészítése: a margarint kikavarjuk a vaníliás cukorral.
  3. A pudingport a liszttel elkavarjuk, majd folyamatos keverés mellett annyi tejet öntünk hozzá, hogy csomómentes legyen.
  4. Kb. fél liter tejet felforralunk, öntünk rá a pudingból (vigyázni, nehogy hirtelen összekapja) elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejhez. Lassú tűzön főzzük  kb. 10 percig, folyamatosan kavarva.
  5. Lehűtjük, majd egy órára a mirelitbe tesszük.
  6. Majd a kikavart margarinnal összedolgozzuk.
  7. A tortánkat 3 részre vágjuk.
  8. A lapokat meglocsoljuk rummal, majd megkenjük a vaníliás krémmel, ráhalmozzuk a málna szemeket, rátesszük a középső lapot, ugyanúgy egy kis rum, krém és málna.
  9. A tetejét és oldalát  én a maradék krémmel borítottam be, a tetejére málnaszemeket helyeztem el, az oldalára mandulaforgácsot szórtam. (De természetesen mással is be lehet vonni a tortánkat. Marcipán, csoki, stb.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 812
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

koktél

Mióta szakács: 2010.12.16.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

málnás koktéltorta, málnatorta, vaníliakrémes torta málnával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

U. M. Petra
U. M. Petra Fri, 2016-07-22 22:49

Szia Koktél, mekkora tortaformában érdemes sütni a piskótát? Holnap délelőtt sütném meg ezt a szépséget.

koktél
koktél / koktél Fri, 2016-07-22 23:41

Kedves Petra, nekem 26cm átmérőjű torta formám van én gyakorlatilag mindent ebben sütök :) Sok sikert kívánok a sütéshez, köszönöm hogy elkészíted, nem fogod megbánni, sikered lesz ebben biztos lehetsz. :)
Ui.: a mandulát meg is piríthatod egy kicsit, nekem idő hiányában ez már elmaradt :)

koktél
koktél / koktél Wed, 2012-06-27 20:44

Köszönöm szépen Yolika!
Igen, a piskóta miatt... Próbáld ki esetleg kész tortalappal.
Üdv, koktél

580
tojás 10 db
finomliszt 9 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 10 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 5 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
finomliszt 1 púpozott ek
tej 0.75 l
rum 30 ml
málna 5 dkg
mandulapehely 5 dkg