Alföldi rablónyárs
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
A rablónyárshoz
-
38g borjúhús44 kcal
-
41 kcal
-
38g marhabélszín57 kcal
-
38g csirkemáj45 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
A pácléhez
-
35 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
2g sherry7 kcal
-
6g méz19 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
515
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
A rablónyárshoz
-
150g borjúhús176 kcal
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
150g marhabélszín230 kcal
-
150g csirkemáj179 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
0g só0 kcal
A pácléhez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
8g sherry26 kcal
-
25g méz76 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2059
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
A rablónyárshoz
-
14.8g borjúhús17 kcal
-
14.8g sertés szűzpecsenye16 kcal
-
14.8g marhabélszín23 kcal
-
14.8g csirkemáj18 kcal
-
14.8g füstölt szalonna97 kcal
-
19.7g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
A pácléhez
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0.8g sherry3 kcal
-
2.5g méz8 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
204
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 164.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1241 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 1238 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 15 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
515
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 134.6 g
Zsír
-
Összesen 146.8 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 969 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3153.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1659 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 659.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4962 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 961 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 4953 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
2059
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A rablónyárshoz
-
15 dkg sertés szűzpecsenye
-
15 dkg marhabélszín
-
15 dkg csirkemáj
-
15 dkg füstölt szalonna
-
20 dkg vöröshagyma
-
só ízlés szerint
A pácléhez
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek sherry
-
1 ek méz
-
1 csipet magyaros fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A rablónyárshoz
- A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük.
- A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljük.
- A füstölt szalonnából vékony darabokat vágunk, mint a húsokból.
- A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük.
- A pácot készítsük el, majd műanyag edényben keverjük össze a húsokkak és a májjal, hogy a pác mindenütt érje. A műanyag edényben lefedve egy órát pihentethetjük a húsokat.
- A hurkapálcákat, bambusz nyársakat használat előtt áztassuk vízbe!
- Amikor már minden anyagot előkészítettünk a grillezéshez, négy egyforma részre elosztjuk, majd a sertésszűzzel kezdve és befejezve, felváltva a hurkapálcákra húzzuk.
- Nyáron a szabadban faszénparázs fölött, közepes tűzön, óvatosan forgatva lassan készre sütjük. Figyeljünk arra is, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai, ezért a szeletek egyik oldalát addig süssük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is tegyük ugyanezt, így kevésbé szárad ki, és megőrzi ízeit.
- Ügyeljünk arra, hogy a húsok közepe is megfelelően átsüljön.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 54863
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.
Ajánló
Egyedi rablónyárs vegyes húsokkal, falusi ízekkel. Hagymás-törtkrumplival, házi csalamádéval vagy kenyérrel, friss vegyes salátával kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
A háromféle hús használata a magyar, de főleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre.