r
Nosalty Logó

Saslik télen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Saslik télen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3647 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 911 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    325.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5441.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    3818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3647 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a marhahúst egyenlő nagyságú kockára vágjuk, majd a húspuhító sóval megszórjuk.
  2. Sütés előtt a szalonnát és a kolbászt is egyenlő darabokra vágjuk, a vöröshagymát ½ cm karikákra szeljük.
  3. A grill sütő saslik pálcáira váltogatva feltűzzük az alapanyagokat: szalonna, hús, kolbász, hagyma, szalonna, hús, kolbász, hagyma, és így tovább.
  4. A nyársakat nyárstartóba tesszük, és a grillsütőbe helyezzük.
  5. Az idő kapcsolóját beállítjuk, üzemmód kapcsolót grill állásba állítjuk, és bekapcsoljuk.
  6. Aforgó nyársakat időnként fokhagymaleves olívaolajjal kenegetjük, készre sütjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 56 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2978
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Ajánló

A nyárs feltűzhető az üzletekben kapható nád nyársbotra is, és grillezős mikróban is elkészíthető, de akkor nekünk kell forgatni időnként! Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van, aki nem szereti, ha a fogai közé fokhagyma darabka kerül, de az ízét élvezi. Erre jó megoldást találtak nagyszüleink, ez pedig a következő.   Fokhagymalé: 1 fej fokhagymát megtisztítunk, fokhagymanyomóval egy lezárható bő szájú üvegbe préseljük. Erre 1 dl vizet öntünk. 2 hét múlva a lé fokhagyma ízesítésként használható. Sok vidéken kolbászhús keverésénél is ezt a módszert alkalmazzák.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!