r
Nosalty Logó

Rablóhús Zsanna-manna konyhájából

Zsanna-manna
Rablóhús Zsanna-manna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

415
Kalória
23.4g
Fehérje
5.3g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
132.2g
Víz
72.4g
Koleszterin
966.9mg
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 415 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7427.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    4963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 3309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. Ha vastagabbra sikerülnek, akkor egy picit ki lehet klopfolni őket.
  2. A grill fűszerkeverékkel beszórjuk a húskockákat, loccsantunk rá egy kevés olajat, jól átforgatjuk, és legalább 1 órát hagyjuk a hűtőben, hogy pácolódjon egyet.
  3. Míg pihen a husi, elő lehet készíteni a többi hozzávalót is: a főzőkolbászt felkarikázzuk, a császárszalonnát felszeleteljük kb. 2x3 cm-es katonákra, a vöröshagymát pedig felkarikázzuk kicsit vastagabbra.
  4. Hurkapálcára kezdjük felhuzigálni a hozzávalókat, nálam a sorrend mindig a következő: hús, főzőkolbász, szalonna, hagyma, és így tovább mindaddig, míg van hozzávalónk.
  5. A nyársakat alufóliába csomagoljuk, a lezárásuk előtt még egy picike olajat löttyintünk rájuk.
  6. Tepsibe rendezgetjük őket, szorosan egymás mellé, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük úgy, hogy az utolsó 10 percre kicsomagoljuk, hogy piruljon is egy kicsit. (Már kitapasztaltam, hogy akkor van kész, mikor a hagyma vajpuhára párolódik - addigra a hús is megsül.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Már évek óta készítem ezt a finom fogást, de persze csak akkor fogok hozzá, ha van időm rá. Akár ünnepi ételként, akár vendégseregnek jó választás, mert előre el lehet készíteni a nyársakat. Köretnek ugyanilyen nyársra húzgált krumplit szoktam készíteni: alufóliába csomagoláskor sózom, borsozom, egy pici ételízesítőt szórok rá, és olajjal meglöttyintem. Ja, és kovászos uborkával kötelező!

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek