r
Nosalty Logó

Rablóhús Zsanna-manna konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna-manna
Rablóhús Zsanna-manna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 415 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3309 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 415 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7427.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    4963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 3309 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. Ha vastagabbra sikerülnek, akkor egy picit ki lehet klopfolni őket.
  2. A grill fűszerkeverékkel beszórjuk a húskockákat, loccsantunk rá egy kevés olajat, jól átforgatjuk, és legalább 1 órát hagyjuk a hűtőben, hogy pácolódjon egyet.
  3. Míg pihen a husi, elő lehet készíteni a többi hozzávalót is: a főzőkolbászt felkarikázzuk, a császárszalonnát felszeleteljük kb. 2x3 cm-es katonákra, a vöröshagymát pedig felkarikázzuk kicsit vastagabbra.
  4. Hurkapálcára kezdjük felhuzigálni a hozzávalókat, nálam a sorrend mindig a következő: hús, főzőkolbász, szalonna, hagyma, és így tovább mindaddig, míg van hozzávalónk.
  5. A nyársakat alufóliába csomagoljuk, a lezárásuk előtt még egy picike olajat löttyintünk rájuk.
  6. Tepsibe rendezgetjük őket, szorosan egymás mellé, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük úgy, hogy az utolsó 10 percre kicsomagoljuk, hogy piruljon is egy kicsit. (Már kitapasztaltam, hogy akkor van kész, mikor a hagyma vajpuhára párolódik - addigra a hús is megsül.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12403
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rablóhús Zsanna-manna konyhájából
Zsanna-manna 19 recept

Már évek óta készítem ezt a finom fogást, de persze csak akkor fogok hozzá, ha van időm rá. Akár ünnepi ételként, akár vendégseregnek jó választás, mert előre el lehet készíteni a nyársakat. Köretnek ugyanilyen nyársra húzgált krumplit szoktam készíteni: alufóliába csomagoláskor sózom, borsozom, egy pici ételízesítőt szórok rá, és olajjal meglöttyintem. Ja, és kovászos uborkával kötelező!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek