r
Nosalty Logó

Alföldi rablónyárs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mártika és Feri
Alföldi rablónyárs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rablónyárshoz

A pácléhez

Összesen 515 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rablónyárshoz

A pácléhez

Összesen 2059 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rablónyárshoz

A pácléhez

Összesen 204 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 515 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3153.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4962 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    961 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4953 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2059 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A rablónyárshoz

A pácléhez

Elkészítés

A rablónyárshoz

  1. A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük.
  2. A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljük.
  3. A füstölt szalonnából vékony darabokat vágunk, mint a húsokból.
  4. A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük.
  5. A pácot készítsük el, majd műanyag edényben keverjük össze a húsokkak és a májjal, hogy a pác mindenütt érje. A műanyag edényben lefedve egy órát pihentethetjük a húsokat.
  6. A hurkapálcákat, bambusz nyársakat használat előtt áztassuk vízbe!
  7. Amikor már minden anyagot előkészítettünk a grillezéshez, négy egyforma részre elosztjuk, majd a sertésszűzzel kezdve és befejezve, felváltva a hurkapálcákra húzzuk.
  8. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött, közepes tűzön, óvatosan forgatva lassan készre sütjük. Figyeljünk arra is, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai, ezért a szeletek egyik oldalát addig süssük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is tegyük ugyanezt, így kevésbé szárad ki, és megőrzi ízeit.
  9. Ügyeljünk arra, hogy a húsok közepe is megfelelően átsüljön.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 53106
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Ajánló

Egyedi rablónyárs vegyes húsokkal, falusi ízekkel. Hagymás-törtkrumplival, házi csalamádéval vagy kenyérrel, friss vegyes salátával kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Alföldi rablónyárs
Mártika és Feri 107 recept

A háromféle hús használata a magyar, de főleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre.

Hozzászólások (4)

Éva-Anyóca

Mártika és Feri!Köszi a receptet,már a ránézés is elindítja a gyomrom korgását.Köszi-receptkönyvben!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Csodás!Érzem az illatát is!:)

Törölt felhasználó

Hogy ?szinte legyek a nyálmirigyeim nekem is kezdenek termel?dni a kép láttán! Pedig most keltem fel az asztaltól..........Névnapi ebéd! Gondolhatjátok mennyire vagyok éhes........

Lülütyi

Háromféle hús és még füstölt szalonna ÉS máj is!! Mintha a mennyországba kerültem volna.... Mentve!

Hozzávalók

A rablónyárshoz

A pácléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek