Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Monostori lepény

Monostori lepény
Monostori lepény
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám kedvenc receptje gyermekkorom meghatározó süteménye mely anyáról - leányra öröklődik.
Ebből a sütiből még soha nem sikerült annyit sütnöm, hogy pillanatok alatt ne fogyott volna el. Nem lehet abbahagyni - eteti magát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tojásfehérje akkor jó, ha fejre fordított edényből sem esik vagy folyik ki (mintha belekötött volna).
A tojáshab szárításához a sütőajtóba egy fakanalat tűzzünk be, így csak résnyire marad nyitva az ajtó.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a megolvasztott vajjal, 4 tojás sárgájával, 2 kávéskanál cukorral, 1csomag vaníliás cukorral, és az 1dl meleg tejben megfuttatott élesztővel összegyúrjuk kb.10 percig.
  2. Kelesztjük 1/2 órát.
  3. Kivajazott-lisztezett tepsibe elsimítjuk, és ebben is kelesztjük 1/2 órát.
  4. 15 percig sütjük 250 c°-on
  5. Rászórjuk a ribizlit, ezzel 10 percig sütjük 250c°-on.
  6. A 4 tojás fehérjét 16 dkg cukorral és 1/2 citrom levével kemény habbá verjük.
  7. A lepény tetejére simítjuk, és ezzel csak szárítjuk 50c°-on 20 percig.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x25x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 710
elküldve: 6
receptkönyvben: 293
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Ribizlis lepény, ribizlis-tojáshabos szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Derelye főszakács
Derelye főszakács Sat, 2014-09-27 21:00

Mivel volt a fagyasztóban ribizli így kipróbáltam a receptet, azzal az apró módosítással, hogy a gyümölcshöz is kevertem két evőkanál cukrot. Hát, ez tényleg nagyon finom, nálunk is hihetetlen tempóban fogy, lehet már nincs is belőle. Köszi a receptet!

830
vaj 12.5 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 4 db
friss élesztő 2 dkg
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
piros ribizli 30 dkg
cukor 16 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál