r
Nosalty Logó

Meggyes habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
venusz1
Meggyes habos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 864 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3449 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 864 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2571.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.2 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6930 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 3449 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet a levével együtt a 2dl vízzel, 20 ek cukorral jól megfőzzük.
  2. Ezután belerakjuk a 20 ek búzadarát, és besűrítjük.
  3. Ezután egy tepsit kivizezünk, és a meggyes búzadarát belesimítjuk.
  4. A liter tejben megfőzzük a vaníliás pudingot, és még melegen a meggyre öntjük.
  5. Hidegre hűtjük. Majd felverjük a tejszínhabport, és a tetejére rakjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 43854
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes habos
venusz1 27 recept

Amikor nincs kedvem sütögetni, ez jöhet!

Hozzászólások (21)

Törölt felhasználó

"Hidegre h?tjük. Majd felverjük a tejszínhabport, és a tetejére rakjuk." tejszínhabpor? miért kell porozni?

venusz1

Szia!Nem értem a kérdésed?Le kell h?teni a süteményt miel?tt rásimítod a felvert tejszínhabport.Ha nem szereted a tejszínhabport,akkor használj tejszínhabot.Én ezt a receptet így kaptam,és nekem így vált be.

attszabo

Elnézést, de nagyon együgyü a recept leírás. Pl. 1kg meggy lével eggyütt. És friss gyümölcs, vagy konzerv? A nyers gyümölcsnek feldolgózás elött nem igazán van leve. A tejszínhabport a használati útasítás szerint habósítjuk éa a tetejére kenjük. Talán igy érthetöbb.

venusz1

Én kérek elnézést,ha érthetetlenül fogalmaztam.Mindegy milyen meggyet használsz,ha bef?ttet akkor természetesen annak a levével.Az én tapasztalataim szerint a friss meggy is enged levet,de önthetsz hozzá vizet.A tejszínhabport meg természetesen a használati utasítás szerint felverjük,és ez után simítjuk a süteményre.Valóban nem gondoltam arra,hogy van aki nem találkozott még a habporral.Pont olyan könny? ezt a süteményt elkészíteni,mint amilyen egyszer?en leírtam. Remélem így már érthet?bb,és kedvet kaptál hozzá. Még egy jó tanács!Kóstold meg a meggyet és ha savanyúnak érzed több cukrot használj!

Edit

Kedves Vénusz1! Gratulálok a receptedhez és a válaszodhoz is:)) Így kell finoman " LESZERELNI" azokat akiknek " kicsit kedve van " kötözködni:)) Tanulhatnak T?led sokan:)) Ügyi vagy:))Pont err?l Írtam az el?bb egy másik receptnél. Üdv Edit

venusz1

Szia Edit!Köszönöm,nagyon aranyos vagy,hogy így látod!Én úgy gondolom,hogy a hozzászólásokat azért találták ki,hogy megosszuk egymással a negatív-pozitív tapasztalatainkat,hogy abból is tanuljunk.Sajnos van aki másra használja,ehhez inkább nem f?znék hozzá semmit!Szerencsére többen vagyunk mi!Üdv:Szilvi

Törölt felhasználó

Szerintem teljesen egyértelm? a recept!Csak el kell olvasni,minden oda van írva!

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recepted,el is fogom készíteni és ha nem ízlett ígérem szólni fogok! : )

Törölt felhasználó

Nagyon egyszer? a recepted,nagyon tetszik,ki fogom próbálni!

Törölt felhasználó

szuper finom lett és tényleg nagyon egyszer?! Köszönöm szépen a receptet, a kukacoskodókkal meg nem kell tör?dnöd :D

Törölt felhasználó

Kedves Vénusz! Isten bizony nem értem ezt a sok kekecked? embert. A recept teljesen egyértelm? és értehet?. Ki is fogom próbálni. További szép napot Neked! Üdv.: Kata

venusz1

Köszönöm nagyon aranyosak vagytok!Sajnos nem vagyunk egyformák!Remélem neked is ízleni fog!Sok sikert hozzá!

Törölt felhasználó

Nyami! Imádom a meggyes és a tejszínhabos dolgokat. Hát így egyesülve meg aztán mennyei lehet... Azt hiszem én üveges meggyel csinálom majd és hulala-val vagy tejszínnel, de keverek bele egy tasak Dr. Oetker zseléfixet és akkor megáll szépen a fehér paplan. :) H? de megenném most... :D

venusz1

Eredeti a hasonlatod!Úgy veszem ki a szavaidból te is egy süti imádó vagy.Köszöntelek a táborunkban. Kedves egészségedre!:-)

Törölt felhasználó

Szia! Gratulálok a recepthez, egyszer? és nagyszer?, ahogy szeretem. :) Remélem még sok hasonló finomsággal örvendeztetsz meg minket. Sok sikert a továbbiakhoz is!

Törölt felhasználó

Szia!Én is megcsináltam, és nekünk bejött.Remek kis édesség!És ami a lényeg hamar összeüthet?!Köszike.

venusz1

Szia! Szívesen!Nagyon örülök,hogy ízlett.

Törölt felhasználó

Kedves Venusz1! Most készítettem el a meggyes habost,(éppen h?l a drága),de mivel nem az önuralmamról vagyok híres:ezért már a sarkát megkóstoltam.:)Hát...valami isteni!Úgy érzem ez a "süti"s?r?n fog sülni nálam.Köszi:Vica.

venusz1

Kedves Vica!Én is torkos típus vagyok,úgyhogy megértelek.Nagyon örülök,hogy ízlett.Szia:Szilvi!

sevica

Szia! Elkészítettem isteni finom lett, csak én Hulalával készítettem és kicsit csúszott a tejszín a pudingon, de ett?l függetlenül hamar elfogyott. Köszi a receptet!

venusz1

Kedves Sevica!Nagyon szívesen!Remélem máskor is elkészíted.Üdv:Szilvi

Törölt felhasználó

Nagyon gyorsan elkészült és remek lett! Úgy látom, hogy mi n?k megértjük egymást, a pasik meg még tapasztalatlanok :D NAGYON FINOM lett! Köszi szépen! :D

fonicia

Kedves Venusz1! Hát ez a recept SZUPER!! Isteni finom, pont jó az arány mindenb?l és könnyen elkészíthet?! Elvileg fogyókúrán vagyok ezért csak fél adagot csináltam, mert süti függ? vagyok és akkor addig eszem még van bel?le. De ha vendégek jönnek akkor a teljes adagot készítem el. Köszönöm ezt a remek receptet. Mentettem!

venusz1

Kedves Fonicia! Én is pont ezért szeretem,mert tényleg nagyon könny?.Üdv a sütifügg?k klubjában.Szilvi.

Törölt felhasználó

most raktam ra a habot.. mennyi ido utan lehet szellni? tehat mennyi ido utan hul le annyira h a hab is szeletelheto lesz?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek