Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes habos

Meggyes habos
Meggyes habos
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nincs kedvem sütögetni, ez jöhet!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet a levével együtt a 2dl vízzel, 20 ek cukorral jól megfőzzük.
  2. Ezután belerakjuk a 20 ek búzadarát, és besűrítjük.
  3. Ezután egy tepsit kivizezünk, és a meggyes búzadarát belesimítjuk.
  4. A liter tejben megfőzzük a vaníliás pudingot, és még melegen a meggyre öntjük.
  5. Hidegre hűtjük. Majd felverjük a tejszínhabport, és a tetejére rakjuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 880
elküldve: 20
receptkönyvben: 911
elkészítve: 34/61
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes grízes, habos-darás meggyes

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2018-05-08 00:08

Finom, könnyű, igazi nyári sütemény. És még elkészíteni is egyszerű. Nekünk nagyon ízlett :)

cilinke-56
cilinke-56 Sat, 2015-11-07 15:27

venusz1 ! Kérlek ,írd már meg , hogy mekkora tepsit használtál !

viki82
viki82 Fri, 2014-05-30 23:28

Szia!
Az lenne a kerdesem, hogy friss meggyet vagy befottet hasznaltal? Ha befottet, akkor az egesz uveg levet felhasznaltad hozza, es a level egyutt volt 1 kg? (Bocsanat, ha butanak hangzik a kerdes. :) )

Bévi48
mamuka / Bévi48 Wed, 2012-08-29 10:46

Ez valóban egy szuper és gyors recept. Nem meggyel,hanem szilvával készítettem el,kis fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítettem. Nekem az a véleményem,hogy szinte minden gyümölccsel elkészíthető,gondolok itt barackra,almára,stb...
Diétás változatban készítettem,édesítővel,és teljes kiőrlésű búzadarával.
Köszönet a receptért,biztos gyakran fogom készíteni.

baresz74
baresz74 Wed, 2012-07-25 12:21

Kedves Vénusz!
Megsütöttem, isteni!
Annyit változtattam, hogy 3 cs vaniliás pudingot tettem a tejbe, és mikor langyos lett, 20 dkg vajat kevertem bele, mert imádom a főzött krémet!
Köszi a receptet, többször elkészül még!

meloka91
meloka91 / meloka91 Fri, 2012-06-29 10:35

most raktam ra a habot.. mennyi ido utan lehet szellni? tehat mennyi ido utan hul le annyira h a hab is szeletelheto lesz?

fonicia
fonicia Sat, 2012-01-21 13:04

Kedves Venusz1! Hát ez a recept SZUPER!! Isteni finom, pont jó az arány mindenből és könnyen elkészíthető!
Elvileg fogyókúrán vagyok ezért csak fél adagot csináltam, mert süti függő vagyok és akkor addig eszem még van belőle. De ha vendégek jönnek akkor a teljes adagot készítem el. Köszönöm ezt a remek receptet. Mentettem!

venusz1
venusz1 / venusz1 Sat, 2012-01-21 20:29

Kedves Fonicia!
Én is pont ezért szeretem,mert tényleg nagyon könnyű.Üdv a sütifüggők klubjában.Szilvi.

SERYHAJNUS
SERYHAJNUS Tue, 2011-08-16 20:03

Nagyon gyorsan elkészült és remek lett! Úgy látom, hogy mi nők megértjük egymást, a pasik meg még tapasztalatlanok :D NAGYON FINOM lett! Köszi szépen! :D

sevica
sevica / sevica Sun, 2011-07-31 15:06

Szia! Elkészítettem isteni finom lett, csak én Hulalával készítettem és kicsit csúszott a tejszín a pudingon, de ettől függetlenül hamar elfogyott. Köszi a receptet!

vica66
vica66 Sun, 2011-07-31 08:05

Kedves Venusz1! Most készítettem el a meggyes habost,(éppen hűl a drága),de mivel nem az önuralmamról vagyok híres:ezért már a sarkát megkóstoltam.:)Hát...valami isteni!Úgy érzem ez a "süti"sűrűn fog sülni nálam.Köszi:Vica.

venusz1
venusz1 / venusz1 Mon, 2011-08-01 10:51

Kedves Vica!Én is torkos típus vagyok,úgyhogy megértelek.Nagyon örülök,hogy ízlett.Szia:Szilvi!

Nyul Mihályné
Nyul Mihályné Tue, 2011-05-31 15:12

Szia!Én is megcsináltam, és nekünk bejött.Remek kis édesség!És ami a lényeg hamar összeüthető!Köszike.

Viki85
Viki85 Tue, 2011-04-19 11:24

Szia!

Gratulálok a recepthez, egyszerű és nagyszerű, ahogy szeretem. :) Remélem még sok hasonló finomsággal örvendeztetsz meg minket.
Sok sikert a továbbiakhoz is!

Darkmona
Darkmona Sat, 2011-04-02 21:36

Nyami! Imádom a meggyes és a tejszínhabos dolgokat. Hát így egyesülve meg aztán mennyei lehet... Azt hiszem én üveges meggyel csinálom majd és hulala-val vagy tejszínnel, de keverek bele egy tasak Dr. Oetker zseléfixet és akkor megáll szépen a fehér paplan. :)
Hű de megenném most... :D

venusz1
venusz1 / venusz1 Sun, 2011-04-03 10:15

Eredeti a hasonlatod!Úgy veszem ki a szavaidból te is egy süti imádó vagy.Köszöntelek a táborunkban.
Kedves egészségedre!:-)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-04-01 06:36

Kedves Venusz1!
Tiéd lett 2011. március 31. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Kat
Kat Thu, 2011-03-31 08:41

Kedves Vénusz!

Isten bizony nem értem ezt a sok kekeckedő embert. A recept teljesen egyértelmű és értehető. Ki is fogom próbálni. További szép napot Neked! Üdv.: Kata

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-03-31 10:15

Köszönöm nagyon aranyosak vagytok!Sajnos nem vagyunk egyformák!Remélem neked is ízleni fog!Sok sikert hozzá!

Elise
Elise / Elise Thu, 2011-03-31 07:12

szuper finom lett és tényleg nagyon egyszerű!
Köszönöm szépen a receptet, a kukacoskodókkal meg nem kell törődnöd :D

m.sylvya
m.sylvya Wed, 2011-03-30 23:18

Nagyon egyszerű a recepted,nagyon tetszik,ki fogom próbálni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-03-30 20:38

Nagyon tetszik a recepted,el is fogom készíteni és ha nem ízlett ígérem szólni fogok! : )

attszabo
attszabo Wed, 2011-03-30 18:45

Elnézést, de nagyon együgyü a recept leírás. Pl. 1kg meggy lével eggyütt. És friss gyümölcs, vagy konzerv? A nyers gyümölcsnek feldolgózás elött nem igazán van leve. A tejszínhabport a használati útasítás szerint habósítjuk éa a tetejére kenjük. Talán igy érthetöbb.

venusz1
venusz1 / venusz1 Wed, 2011-03-30 20:16

Én kérek elnézést,ha érthetetlenül fogalmaztam.Mindegy milyen meggyet használsz,ha befőttet akkor természetesen annak a levével.Az én tapasztalataim szerint a friss meggy is enged levet,de önthetsz hozzá vizet.A tejszínhabport meg természetesen a használati utasítás szerint felverjük,és ez után simítjuk a süteményre.Valóban nem gondoltam arra,hogy van aki nem találkozott még a habporral.Pont olyan könnyű ezt a süteményt elkészíteni,mint amilyen egyszerűen leírtam.
Remélem így már érthetőbb,és kedvet kaptál hozzá.
Még egy jó tanács!Kóstold meg a meggyet és ha savanyúnak érzed több cukrot használj!

depi
depi Sun, 2011-06-26 05:20

Szerintem teljesen egyértelmű a recept!Csak el kell olvasni,minden oda van írva!

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-03-31 19:52

Kedves Vénusz1! Gratulálok a receptedhez és a válaszodhoz is:)) Így kell finoman " LESZERELNI" azokat akiknek " kicsit kedve van " kötözködni:)) Tanulhatnak Tőled sokan:)) Ügyi vagy:))Pont erről Írtam az előbb egy másik receptnél. Üdv Edit

venusz1
venusz1 / venusz1 Fri, 2011-04-01 10:21

Szia Edit!Köszönöm,nagyon aranyos vagy,hogy így látod!Én úgy gondolom,hogy a hozzászólásokat azért találták ki,hogy megosszuk egymással a negatív-pozitív tapasztalatainkat,hogy abból is tanuljunk.Sajnos van aki másra használja,ehhez inkább nem fűznék hozzá semmit!Szerencsére többen vagyunk mi!Üdv:Szilvi

Vitathatatlan
Vitathatatlan Wed, 2011-03-30 17:23

"Hidegre hűtjük. Majd felverjük a tejszínhabport, és a tetejére rakjuk."
tejszínhabpor? miért kell porozni?

venusz1
venusz1 / venusz1 Wed, 2011-03-30 19:53

Szia!Nem értem a kérdésed?Le kell hűteni a süteményt mielőtt rásimítod a felvert tejszínhabport.Ha nem szereted a tejszínhabport,akkor használj tejszínhabot.Én ezt a receptet így kaptam,és nekem így vált be.

864
meggy 1 kg
víz 2 dl
cukor 20 ek
búzadara 20 evőkanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 csomag
tejszínhab por 90 g