r
Nosalty Logó

Fehér-csokihabos narancslekváros krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehér-csokihabos narancslekváros krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Összesen 4327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7390.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    2785 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1766 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 4327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Az 5 tojás fehérjét habbá verjük.
  2. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd óvatosan a habhoz keverjük.
  3. A lisztet, vanília pudingot és sütőport összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a keverékhez, a citrom reszelt héjával együtt.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 15-17 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tejből, pudingporból és cukorból megfőzzük a pudingot.
  2. Ebbe belekeverjük a kb fél üveg narancslekvárt. Ízlés szerint cukorral még ízesítjük. (Ha a lekvár miatt csomósodik, kicsit segítsünk neki kézi habverővel.)

Hab

  1. A habtejszínt előző este felmelegítjük, hogy bele tudjuk olvasztani az egy tábla fehér csokit.
  2. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a két habfixálóval habbá verjük. (A csoki miatt ez kicsit tovább tart, mint máskor)

Összeállítás

  1. A tepsibe vagy legjobb módon kapcsos sütőformába visszahelyezett tésztát megkenjük két-három kanál narancslekvárral.
  2. Erre rásimítjuk a krémet, majd a habot. Tetszés szerint citrommal vagy naranccsal díszítjük, majd hűtőbe tesszük egy-két órára megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1607
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

legyen valami krémes..valami habos... :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek