r
Nosalty Logó

Epres mascarponés vaníliás krémes

Sylvia Gasztro Angyal
Epres mascarponés vaníliás krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

708
Kalória
16.3g
Fehérje
53.8g
Szénhidrát
46.9g
Zsír
128.1g
Víz
313.5g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
29.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 4241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    128.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6252.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1784 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2355 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    768.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2043 micro
Összesen 4241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát, a sütőport és kanalanként a lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 ek vizet.
  2. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a sárgájás masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe (kb. 25x35 cm méretűbe).
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük le 160 fokra! (Ha van rá lehetőség, akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.)
  4. Kb. 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbevágjuk a tésztát).

Krém

  1. A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és a 4 ek cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a vajat, és félretesszük hűlni.
  2. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral. A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

Összeállítás

  1. Az epret megmossuk, és egy részét tetszőleges apró kockára vágjuk (ez lesz a sütemény belsejében). Másik részét pedig szép vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).
  2. Összeállítjuk a süteményt. A kettévágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a kockára vágott eperrel.
  3. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is alaposan megkenjük a többi krémmel, és minden oldalán is. A tetejét feldíszítjük az eperszeletekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Az eper és a mascarpone sikeres találkozásának az eredménye, egy krémes finomság.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...