Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres mascarponés vaníliás krémes

Epres mascarponés vaníliás krémes
Epres mascarponés vaníliás krémes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eper és a mascarpone sikeres találkozásának az eredménye, egy krémes finomság.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Összeállítás

ajánlat

Szerintem érdemes néhány óráig a hűtőben pihentetni, hogy a krém és a gyümölcs kellemes hideg legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát, a sütőport és kanalanként a lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 ek vizet.
  2. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a sárgájás masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe (kb. 25x35 cm méretűbe).
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük le 160 fokra! (Ha van rá lehetőség, akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.)
  4. Kb. 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbevágjuk a tésztát).

Krém

  1. A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és a 4 ek cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a vajat, és félretesszük hűlni.
  2. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral. A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

Összeállítás

  1. Az epret megmossuk, és egy részét tetszőleges apró kockára vágjuk (ez lesz a sütemény belsejében). Másik részét pedig szép vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).
  2. Összeállítjuk a süteményt. A kettévágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a kockára vágott eperrel.
  3. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is alaposan megkenjük a többi krémmel, és minden oldalán is. A tetejét feldíszítjük az eperszeletekkel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 224
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres süti, epres-mascarponés sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

708
finomliszt 8 evőkanál
tojás 8 db
cukor 8 ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
habtejszín 3 dl
mascarpone 25 dkg
vaj 5 dkg
cukor 6 ek
eper 30 dkg