r
Nosalty Logó

Áfonyás sült zabkása

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Áfonyás sült zabkása
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 573 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2293 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 573 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4903.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    2188 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 2293 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabot, a sütőport, az édesítőt, a fahéjat és a sót egy keverőtálba kimérjük. Apróra tört zabot használtam, így szépen összeáll a tészta sütéskor.
  2. A banánt meghámozzuk, majd egy kisebb tányéron villával összetörjük. Ezután mehet a többi hozzávalóhoz, amihez a tejet és a mogyoróvajat is hozzáadjuk. Mogyoróvajból a darabos verziót használtam, így a magvak még egy kis plusz csavart adnak az egésznek.
  3. Ha ezzel megvagyunk, robotgéppel egy perc alatt simára keverjük, így könnyebben simára keverhető a mogyoróvaj.
  4. Ezután hozzáadjuk az áfonya felét és fakanállal elkeverjük benne.
  5. Egy sütőformát (kb. 25-30 cm átmérőjű) kivajazunk, én kókuszolaj sprayt szoktam használni. Beleöntjük a masszát, majd a tetejére szórjuk az áfonya másik felét és egy kis kakaóbabtöretet.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra, majd mehet bele a zabkása 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Áfonyás sült zabkása
Takács Kriszti 69 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek