Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-almás zabkása

Áfonyás-almás zabkása
Áfonyás-almás zabkása
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén ősszel rákaptam az alma evésre, szinte mindennap eszem egyet. A ma reggeli zabkásámat is almával készítettem, és adtam hozzá az éjjel kiengedett áfonyából.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Szeretem a zabot együtt főzni az almával, így kicsit kompótosabb állagú lesz, holnap reggel őrölt szegfűszeggel fogom fűszerezni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet összekeverjük a fahéjjal, az almát kockára vágjuk, rátesszük a zabra, felöntjük a tejjel és a vízzel.
  2. Közepes lángon, néha megkeverve, addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. Pár percig hűlni hagyjuk, majd az áfonyával megszórva fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 442
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pipőke

Mióta szakács: 2015.05.08.
40 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás zabkása áfonyával, almás kása

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
zabpehely 50 g
alma 1 közepes db
áfonya 30 g
tej 150 ml
víz 100 ml
fahéj 1 teáskanál