Kakaóbab

Leírás

A kakaóbab a Dél-Amerikában honos kakaófa gyümölcse, évszázadok óta egy rendkívül népszerű élelmiszer, amelyet az élelmiszeripar sokoldalú felhasználása jellemez. Belőle készül a csokoládé, a kakaóvaj, a kakaópor. Magas vitamin-, ásványi anyag és antioxidánstartalmú alapanyag, fő - élénkítő - hatóanyaga a teobromin.

Kakaóbab
228
Kalória
19.6g
Fehérje
57.9g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
3g
Víz
-
Koleszterin
37g
Élelmi rost
1.8g
Cukor

100 g Kakaóbab

fehérjetartalom

19.6 g

zsírtartalom

13.08 g

szénhidráttartalom

57.9 g

víztartalom

3 g

gramm kakaóbab?

Top ásványi anyagok

Foszfor

734 mg

Magnézium

499 mg

Kalcium

128 mg

Nátrium

21 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.118 g

Kolin

12 mg

Niacin - B3 vitamin

2.185 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.254 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.6 g

Zsír

telített zsírsav

8.07 g

egyszeresen telített zsírsav

4.57 g

többszörösen telített zsírsav

0.44 g

ásványi anyagok

Kalcium

128 mg

Vas

13.86 mg

Magnézium

499 mg

Foszfor

734 mg

Nátrium

21 mg

Cink

6.81 mg

Réz

3.788 mg

Mangán

3.837 mg

Szelén

14.3 µg

szénhidrát

rost

37 g

cukor

1.75 g

víz

3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.078 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.241 mg

Niacin - B3 vitamin

2.185 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.254 mg

Folát

32 µg

Kolin

12 mg

Lutein+zeaxantin

38 µg

E vitamin

0.1 mg

K vitamin

2.5 µg

B6 vitamin

0.118 g

7 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek