r
Nosalty Logó

Kolbászos kelt koszorú

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Kolbászos kelt koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 287 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1678 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    174.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12919.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    9828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 3772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1536 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés tejbe pici cukrot szórunk, meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, kevés lisztet szórunk a tetejére.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, közepébe készítünk egy mélyedést, beleöntjük az élesztős tejet, a sót, az oregánot, az olajat, és alaposan összegyúrjuk a maradék tejjel.
  3. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A hagymát felkockázzuk, a forró olajban megpároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a paradicsompürét, a sót és a borsot, majd a fűszerpaprikát, és hagyjuk kihűlni.
  4. Mikor megkelt a tészta kinyújtjuk, és elkenjük rajta a tölteléket úgy, hogy a szélein 1 cm kimaradjon. Megszórjuk a felkockázott kolbásszalés a reszelt sajttal.
  5. A tésztát a hosszabbik oldalán feltekerjük, és tepsibe tesszük. A tészta koszorút 15 percig pihentetjük, majd 16 szeletet formázva bevágjuk (nem vágjuk teljesen át a tésztát).
  6. Végül megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4370
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

Készíthetjük szalámival is vagy füstölt sajttal. Arra figyeljünk, hogy a sajt és a kolbász ne leygen egyszerre füstölt, mert az már sok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos kelt koszorú
Becsei Ágnes 100 recept

Egy másik recept átalakítása ez, a Fűszeres spenótos koszorúé, ami a Sütni jó! 46. számú receptkönyvében található. Mivel nem szeretjük a spenótot, így teljesen más tésztát készítettem hozzá, csak a tölteléket tartottam meg.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?