r
Nosalty Logó

Áfonyás-orgonás banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Áfonyás-orgonás banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sütihez

A krémhez és az öntethez

A díszítéshez

Összesen 362 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sütihez

A krémhez és az öntethez

A díszítéshez

Összesen 2891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sütihez

A krémhez és az öntethez

A díszítéshez

Összesen 227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 362 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    525 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 2891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A krémhez és az öntethez

A díszítéshez

Elkészítés

A sütihez

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd egy kevés kókusz vagy napraforgóolajjal kenjük ki a gyümölcskenyérformát, és/vagy tegyünk bele sütőpapírt.
  2. Az áfonyát mossuk, szárítsuk, és lisztbe forgassuk, rázzuk le róla a felesleget.
  3. A száraz hozzávalókat keverjük össze egy nagyobb tálban: liszt, só, fahéj, szódabikarbóna, sütőpor.
  4. Egy másik tálban keverjük simára a villával összenyomkodott puha banánt a nád- vagy kókuszcukorral, keverjük hozzá a napraforgó- vagy kókuszolajat, a citromlevet, a vanília kivonatot, adjunk hozzá két evőkanál almaborecetet, majd keverjük bele a növényi tejet.
  5. A nedves és száraz hozzávalókat keverjük össze, spatulával keverjük hozzá a lisztezett áfonyát is, majd mehet a tészta az előkészített formába. 50 perc után már ellenőrizhetjük, de addig hagyjuk sülni, amíg tűpróbával megbizonyosodtunk, hogy a közepe is átsült.

A krémhez és az öntethez

  1. A sütit hagyjuk először a formában, majd onnan kiemelve egy rácson teljesen kihűlni.
  2. Közben egy marék áfonyát kevés cukorral forraljunk össze, ameddig a gyümölcs össze nem esik.
  3. Ha egy kicsit besűrűsödött turmixoljuk, és szűrőn nyomjuk át, ez lesz a krém színezője és öntetként is használhatjuk.
  4. Felvert vegán habkrémbe vagy kihabosított mascarponéhoz keverjünk pár kanállal az áfonyaöntetből, hogy szép halvány orgonalila legyen. Ez lesz a krém, ezzel kenjük meg a kihűlt áfonyás banánkenyeret.

A díszítéshez

  1. Tálaláskor mosott orgonavirágokkal díszítsük, szeleteljük, öntettel locsoljuk, adjunk mellé friss áfonyát pluszba, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 1199
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 26.

Ajánló

Vegán és vega módon is elkészíthető süti

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tavasz minden szépsége bele és rá kerül, ilyen éteri lila árnyalatokat csak az áfonya felhasználásával érhetsz el – készíts virág helyett vagy virág mellé te is áfonyás banánkenyeret anyák napjára!

Hozzávalók

A sütihez

A krémhez és az öntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk