Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-citromos-kókuszos torta

Áfonyás-citromos-kókuszos torta
Áfonyás-citromos-kókuszos torta
85 perc / előkészület: 70 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretettel ajánlom ezt a receptemet bármilyen alkalomra, családi-baráti összejövetelre. Kis ügyességet igényel, de garantáltan megéri elkészíteni!

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. 4 tojást szétválasztunk, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd először a tojássárgáját, majd a lisztet keverjük hozzá a fehérjéhez.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a ¾-ét, majd a megmaradt ¼ tésztához hozzáadunk 1-2 ek. kakaót, ráöntjük a „fehér” piskótára, és egy fogpiszkáló segítségével elkeverjük (így szép mintás lesz).
  4. 180°-on kb. 15 percig sütjük, de érdemes tűpróbát végezni. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Citromos-Oreo kekszes mascarpone

  1. A mascarponét habverővel kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, a porcukrot és a habtejszínt, majd ismét összekeverjük.
  2. Amikor megfelelő a krém állaga (nem folyós, inkább szilárd), akkor 2 tk. zselatin felolvasztunk kb. 0,5 dl forró vízben.
  3. Ehhez hozzáadunk egy evőkanálnyi krémet, elkeverjük, és hozzáöntjük az egész mascarponés krémhez, majd hozzáadjuk a darabokra vágott oreot, és a krém felét ráöntjük a kihűlt piskótára.

Áfonyazselé

  1. Az áfonyát a cukorral és vízzel elkezdjük összefőzni. Kb. 5-10 perc után botmixerrel összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a zselatint.
  2. Ezután még 2-3 percig főzzük, majd egy kisebb tortaformát kibélelünk alufóliával/folpackkal, és ráöntjük a zselét, majd fagyasztóba tesszük legalább 45 percre.
  3. Ha megdermedt, kivesszük a formából, és a citromos mascarponéra helyezzük.

Kókuszos krém

  1. A mascarponét habverővel kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a habtejszínt és a porcukrot.
  2. Amikor eléri a megfelelő (szilárd) állagot, akkor hozzáadjuk a 0,5 dl forróvízben elkevert zselatint úgy, hogy a krémből 1 kanálnyit elkeverünk a zselatinnal, és csak azután adjuk hozzá az egész krémhez.
  3. Az áfonyazseléhez használt kisebb tortaformát ismét kibéleljük alufóliával/folpackkal, és ebbe öntjük a kókuszos krémet, amit 45 percre fagyasztóba teszünk. Ha megszilárdult, kivesszük a formából, és az áfonyazselére tesszük, erre pedig a legelőször elkészített citromos mascarpone megmaradt felét öntjük.
  4. A kész tortát egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
  5. Másnap ízlés szerint díszítjük, én 4 dl habtejszínt vertem fel, amit 3 részre osztottam: az egyikbe összeturmixolt epret, a másikba összeturmixolt áfonyát tettem, a harmadikhoz pedig nem adtam hozzá semmit sem. Ezzel vontam körbe a tortát. Jó sütögetést!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 629
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mesi_cakes

Mióta szakács: 2019.05.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mascarponetorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

508
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
mascarpone 500 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 4 ek
habtejszín 2 dl
oreo keksz 6 db
zselatin 2 teáskanál
víz 0.5 dl
áfonya 200 g
cukor 4 ek
víz 2 dl
zselatin 2 teáskanál
mascarpone 60 g
kókuszreszelék 50 g
habtejszín 1.5 dl
porcukor 3 ek
zselatin 2 teáskanál
víz 0.5 dl