Az olcsó savanyúság, mely segít a fogyásban

Csupán pár száz forintba kerül belőle egy üveg, és csodás alapanyaga lehet a diétádnak (is).

A fermentált ételekről már régóta tudjuk, hogy nagyon egészségesek, a tudósok pedig egyre többet vizsgálódnak a témában, így napról napra jönnek az friss kutatások, melyek új előnyökről számolnak be. Mint kiderült, a fogyásban is segíthetnek! Nézzük, miért olyan jó, ha beiktatod az étrendedbe a savanyú káposztát.

Az olcsó savanyúság, mely segít a fogyásban

Tudományosan is bizonyították

Két kutatásban is vizsgálták a savanyú káposzta hatását a fogyás szempontjából. Az egyikből kiderült, hogy a résztvevők, akik fermentált ételeket fogyasztottak, többet fogytak, mint azok, akik “csak” rostban gazdag ételeket ettek. A másikban 22 túlsúlyos és elhízott személynek kellett friss vagy fermentált káposztát fogyasztania 8 hétig.

Kiderült, hogy azok, akik fermentált káposztát (illetve kimchit) ettek, azoknál jelentősen nagyobb mértékben csökkent a derék-csípő arány, valamint a vércukorszintjük is kiegyensúlyozottabbá vált.

A szakértők azt javasolják, hogy naponta minimum egyszer fogyasszunk fermentált ételeket, hogy érzékeljük jótékony hatásukat.

Forrásunk volt.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még többet olvashatsz az étrendekről itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...