Az olcsó savanyúság, mely segít a fogyásban

Csupán pár száz forintba kerül belőle egy üveg, és csodás alapanyaga lehet a diétádnak (is).

A fermentált ételekről már régóta tudjuk, hogy nagyon egészségesek, a tudósok pedig egyre többet vizsgálódnak a témában, így napról napra jönnek az friss kutatások, melyek új előnyökről számolnak be. Mint kiderült, a fogyásban is segíthetnek! Nézzük, miért olyan jó, ha beiktatod az étrendedbe a savanyú káposztát.

Az olcsó savanyúság, mely segít a fogyásban

Tudományosan is bizonyították

Két kutatásban is vizsgálták a savanyú káposzta hatását a fogyás szempontjából. Az egyikből kiderült, hogy a résztvevők, akik fermentált ételeket fogyasztottak, többet fogytak, mint azok, akik “csak” rostban gazdag ételeket ettek. A másikban 22 túlsúlyos és elhízott személynek kellett friss vagy fermentált káposztát fogyasztania 8 hétig.

Kiderült, hogy azok, akik fermentált káposztát (illetve kimchit) ettek, azoknál jelentősen nagyobb mértékben csökkent a derék-csípő arány, valamint a vércukorszintjük is kiegyensúlyozottabbá vált.

A szakértők azt javasolják, hogy naponta minimum egyszer fogyasszunk fermentált ételeket, hogy érzékeljük jótékony hatásukat.

Forrásunk volt.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még többet olvashatsz az étrendekről itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk