A savanyú káposzta nem csak a C-vitamin miatt egészséges

Itt a tél, itt az ideje felnyitni a gondosan félretett lekvárokat, befőtteket és savanyúságokat. A savanyú káposzta régóta kedvenc C-vitamin-pótlónk, de nem csak ezért érdemes fogyasztani ezt a hagyományos finomságot.

A savanyú káposzta a magyar konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, számos hagyományos ételünk nélkülözhetetlen hozzávalója, és köretként, nyersen vagy párolva, fűszerekkel is gyakran fogyasztjuk. Magas C-vitamin-tartalma miatt a téli hónapokban kimondottan ajánlott a savanyú káposzta fogyasztása, de számos más pozitív egészségügyi hatása is van. 

Kattints a galériára!

Receptek savanyú káposztával:

Forrásunk volt. 


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...