A savanyú káposzta nem csak a C-vitamin miatt egészséges

Itt a tél, itt az ideje felnyitni a gondosan félretett lekvárokat, befőtteket és savanyúságokat. A savanyú káposzta régóta kedvenc C-vitamin-pótlónk, de nem csak ezért érdemes fogyasztani ezt a hagyományos finomságot.

A savanyú káposzta a magyar konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, számos hagyományos ételünk nélkülözhetetlen hozzávalója, és köretként, nyersen vagy párolva, fűszerekkel is gyakran fogyasztjuk. Magas C-vitamin-tartalma miatt a téli hónapokban kimondottan ajánlott a savanyú káposzta fogyasztása, de számos más pozitív egészségügyi hatása is van. 

Kattints a galériára!

Receptek savanyú káposztával:

Forrásunk volt. 


Még több egészség:

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek