Ajánló

Heti menü – őszies, házias ételek 7 napra, borpárosításokkal

Itt van az ősz, itt van újra...és valóban, egyre hidegebb van, egyre többször kuckózunk be, és ezzel párhuzamosan egyre nagyobb kedvvel főzünk házias, vagy éppen elegáns, húsban gazdag, melengető fogásokat szezonális alapanyagokból. Ilyenkor sokasodnak a vendégségek is, és nem ritkán egy-egy üveg bort is nyitunk az ebéd/vacsora mellé. Ezen a héten minden fogáshoz passzintunk egy csodás üveg bort is, tartsatok velünk! (x)

Szponzorált tartalom

7 nap, 7 étel – dekadens őszi fogások, pillanatok alatt

Rengeteg lehetőség rejlik az őszben: a zöldségek és más szezonális alapanyagok, a fűszerezés mind lehetővé teszik számunkra, hogy gazdag, kényeztető fogásokat tegyünk az asztalra. De mivel ilyenkor sem jut túl sok idő a konyhai munkálatokra, mindezt meglepően gyorsan kell megtennünk. Persze pánikra semmi ok, a lenti receptekkel ez szinte gyerekjáték lesz.

Nosalty

Heti menü: sütőtökös ételekkel menetelünk az őszbe

Most még az "újdonság" erejével hathat ránk a sütőtök íze, hiszen idén is rohamosan telik az idő, és megint eljött a sütőtök szezonja – még csak az első hetekben járunk, újítsunk az ebből a sárga zöldségből készült ételeink repertoárján, és csempésszük bele akár mindegyik fogásunkba, mert még a sütikben is jól tud működni. Főzzetek velünk újabb hét napig!

Nosalty

8 színes, fűszeres és laktató taco, ami téged is Mexikóba...

A taco szó jelentése "dugó" vagy "köteg", ami arra utal, hogy a tortillatésztát teletömik fűszeres, húsos töltelékkel. Bányászok nevezhették el így, mivel az ételhez igen hasonló formákba tömték bele a bányászatnál használatos robbanóanyagokat is. Amerikában a keddet sokan csak Taco Tuesday-nek hívják, ezúttal pedig éppen keddi napra esett a Taco világnapja is.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.