r
Nosalty Logó

Gluténmentes szendvicskenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Tamás
Gluténmentes szendvicskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 680 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1360 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 680 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3736.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    3388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1360 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat keverjük össze egy külön tálban. A kenyérsütőgépbe öntsük bele a vizet, üssük bele a két tojást, majd tegyük bele az olajat. Ehhez adjuk hozzá a szárazkeveréket.
  2. Amennyiben van a kenyérsütőgépen gluténmentes kenyér sütőfunkció, akkor azzal süssük. Ha nincs, akkor javallott egy olyan 2,5 órás programra állítani, mely alaposan összekeveri, és keleszti a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 52024
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 27.

Ajánló

A kenyér elkészíthető sütőben is, de akkor a receptet módosítani kell az alábbiak szerint: 500 g gluténmentes liszkeverék, 1 ek cukor, 1 ek instant élesztő, 1 tk só, 1 tk xantángumi, 3 tojás, 410 ml, kb. 40-50 fokos víz. A többi hozzávaló nem változik. Gyúrjuk össze a tésztát, ami még így is kissé nedves marad (ez nem száraz tészta!). Hagyjuk kelni kb. 1 órán át, majd egy 190 fokra előmelegített sütőben 50 - 60 percig sütjük.

Receptkategóriák

Gluténmentes szendvicskenyér
Tamás 3 recept

Sokáig kutakodtam, és kísérleteztem ezzel a kenyérrecepttel, mert a bolti gluténmentes termékek egytől-egyig szárazak. Ez a kenyér finom puha és nem száraz, így végre nem fulladoztam evés közben.

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Szia Tamás Kérdésem xantángumit hol lehet beszerezni? A glutenmentes liszt keverék lehet 10dkg rizsliszt+10dkg kukorialiszt+10dkg keményit?? Ha elektromos süt?ben csinálom kenyérforma tepsiben melyik receptet használjam? Mert a mi kenyérsüt?gépünkön sem glutenmentes program nincs se légkeverés ( Szerintem ezt a tetsis recepthez akartad írni ). Szia ariel76

Tamás

Szia Ariel! Ahogy nézem kicsit baki csúszott a dologba, mert én felvettem hozzávalónak a saját lisztkeverékemet és az még nincs engedélyezve, pedig több recepthez is használnám majd itt az oldalon és ez nem egy boltban kapható keverék, ez egy kikisérletezettt keverék amit e neten találtam. Ezügyben írni fogok az üzemeltet?knek. A keverékem így néz ki (amikor kikeverem az adag 1,5kg lesz): 3 rész barna riszliszt, 3 rész kukoricakeményít?, 2 rész szójaliszt, 1 rész masa harina (az egyszer?ség kedvéért én 500g, 500g, 330g és 170g arányban szoktam összekeverni). A kenyérgépem nekem sem légkeveréses, bár van benne gluténmentes funkció. Ha süt?ben szeretnéd sütni, akkor ajánlom, hogy habver?vel keverd ki a tésztát, ezt kézzel nem lehet meggyúrni, mert eléggé nedves és ez a sütés közben keményedik meg. Szóval kikevered egy edényben a tésztát, majd el?melegített alacsonyh?kú süt?be tedd be, hogy megkeljen és utána húzd fel jobban, hogy megsülhessen. Sajnos nem tudom mekkora h?fokon süt a gép, viszont olyan 1ó10p-ig süti a kenyeret kb a 2ó24p-b?l. A keverés olyan jó 35p szokott lenni neki, a maradék id? pedig a keltetés. Remélem segítettem és akkor írok is az adminoknak a keverék ügyében! Üdv, Tamás

Törölt felhasználó

Szia Tomi Köszönöm a válaszod. És a saját keverési arányt is . Nagyfiam 3 éves kora óta lisztérzékeny mostmár 7 éve. Köszi a receptért is. Szia Ariel

Tamás

Szia! Örülök, hogy segíthettem! Készül már "pogácsa" recept is, de még nem az igazi, de ma is sütünk, ezért remélem minél hamarabb fel fogom tudni rakni azt is, mert nagyon finom! Üdv, Tamás

memilia

Kedves Tamás! A lisztkeveréked az alapanyagok között szerepel, a recept hozzávalói közötti link egyenesen oda mutat, megnéztem. Ugyanaz a recept van ott, mint amit az el?bb leírtál. Kíváncsian várom a további receptjeidet, mert bár nincs gondom a gluténnel, nyitott vagyok az újdonságokra. Üdv Emi

Tamás

Kedves Memilia! Igen, már rámutat, mert írtam az adminnak, hogy az úgy lenne a helyes, eredetileg, nem úgy volt sajna. Hamarosan új recepttel jelentkezem a lisztkeverékhez, de még egyel?re kisérletezek a dolgokkal, mert sosem úgy pontos, ahogy máshol olvas róla az ember :) Üdv, Tamás

Törölt felhasználó

Szia Tamás A xantángumit lehet helyetesíteni guargumilisztel? Csak mert nem kaptam xantángumit. A kenyeret így is megsüt?ttem süt?ben. A gyerek ma azt vitt reggelire, de én is megkostoltam finom lett. Várom a továbbí recepteket is. Addig is jó sütés f?zést kívánok mindenkinek. Szia ariel76

Tamás

Szia! Nem tudom, sosem próbáltam a guargumit, nem is kerestem. Azt tudom, hogy a xantángumi az konkrétan a gluténmentes sütéshez való, tésztaállagjavítónak. Próbáld ki, ha beválik szólj és akkor úgy írom a recepteimet, hogy azzal lehet helyettesíteni ;) Üdv, Tamás

Törölt felhasználó

Szia Tomi, Egy olyan kérdésem lehetne, hogy neked milyen kenyérsüt?d van, amiben alapból benne van ez a gluténmentes funkció? Csak mert épp tervezem egy süt?gép beszerzését, hátha ugy olcsóbb lesz mint kész kenyereket venni:) köszi el?re is a választ üdv, Attila

Tamás

Szerbusz! Egy Kenwood BM250-esunk van, hirtelen felindulasbol vettuk, mert meglattuk rajta a glutenmentes funkciot :) Mas gyartoknak is van glutenmentes funkciojuk, szoval valasztek van halistennek. Ezt csak azert mondom el, mert van akinek nagyobb urtartalmu a jobb, ez egy kisebb meretu... Udv, Tamas

Törölt felhasználó

Sziasztok,nemrég tudtam meg hogy LÉ vagyok,most kisérletezem a kenyérsütéssel.Segitsetek,hol lehet beszerezni Xantana port?

Cafika

szia Istvàn, itt : http://www.celiachia-food.com/inizio_ita.asp?cat=0101 - olaszul, vagy angolul: http://www.celiachia-food.com/inizio_eng.asp?cat=0101 Magyarorszàgon sajnos nem tudom, hol lehet beszerezni. itt Olaszorszàgban a gyògyszertàrakban is meg lehet rendelni. esetleg kèrdezz utàna, esetleg natur vagy bioboltokban. remèlem hamar hozzàszoksz az uj èletvitelhez, sok sikert, ùdv. Cafika

pakóca

Kedves Tamás! Elkészítettem a kenyeret, hát valami nagyon finom lett! A xantángumi tényleg sokat segít a kenyér élvezhet?ségén, ezek után több gm sütihez is kipróbálom mint adalékot. Így abszolút elérhet? áron tudok jó íz? gm cuccokat alkotni, és még élvezhet?k is ezek az étkek :-) Na, persze a kísérletezés az nálunk is mindennapi dolog, nem egyszer? els?re tökéleteset az asztalra tenni. Én egylapátos Moulinex kenyérsüt? gyors sütés programjával készítettem, 1 óra 20 perc az ideje ennek a proginak, kicsit izgultam, hogy elég lesz-e a masszának az id?, de tökéletes lett az eredmény! Átsült, nem lett lapos a kenyérke. Ezer köszönet a receptért! Üdv:pakóca

Bíró Ágnes

Mindenkinek ajánlom,hogy a mikrót felejtse el.!Az egyik legrosszabb dolog amit tesznek az emberek magukkal ,hogy mikrót használnak az ételek és folyadékok felmelegítésére.Hiába eszel iszol egészséges dolgokat ha megmikrózod!! Üdv:Ági

Törölt felhasználó

Kedves Tamás! Nagyon kezd? vagyok. Nem régen kiderült hogy LÉ a lányom.Próbálkozom Gl. mentes kenyérsütéssel.A siker élmény eddig elmaradt.A Gl.mentes szendvicskenyeret próbáltam legutóbb.Kétkaros kenyérsüt?gépben, gluténmentes süt?funkcióval.Nem sikerült.Sülés közben behorpadt a teteje, a kérge alatt a tészta teljesen belapult.Pedig szép volt ahogy meg kelt.Mit rontottam el?Schar Mix B lisztet használtam amit kimértem.A többi hozzávalót a gép mér?kanalával mértem. Xantana helyett mivel nem kaptam,Konjac lisztet ajánlottak és azt raktam 1 kis kanállal.Nagyon szeretném ha sikerélményem is lenne a sok kudarc után.Kérlek segítsetek mit csináljak másképp.Ha tudnátok olyan recepttel segíteni ami Nekem kezd?nek is sikerülhet,azt megköszönném de ezzel a recepttel is szívesen próbálkoznék újra.Köszönöm.Klári.

Tamás

Kedves Klari! Elnezest, hogy csak most valaszolok, elfeledkeztem az ertesitesrol :( A kenyerben egy sajat lisztkeverek hasznalok, amit anno fel is tettem ide, mint alapanyag, viszont most mar nem talalom. Igazsag szerint - halistennek - En mar nem vagyok Gl. mentes dietan, mar csak a Laktozt kell keruljem, ezert az osszes ilyen konyvjelzomet tortoltem mar. Viszont keresgeltem egy kicsit, nem talaltam meg ugyan a pontos receptet a keverekre, de talaltam nagyon hasonloakat: http://www.artofglutenfreebaking.com/2009/11/the-story-behind-my-gluten-free-flour-mix/ http://glutenfreeonashoestring.com/all-purpose-gluten-free-flour-recipes/ (itt az elso kep ami olyasmi) http://www.silvanaskitchen.com/silvanas-kitchen-all-purpose-gluten-free-flour/ Nekem is egyebkent sok gondom volt eleinte a kenyerekkel, mert pontosan az tortent mint veled is, besuppedt a teteje, tul suru lett keles utan, mert osszement, stb., de ez a keverek ez sokat dobott a dolgon es sok sikerem volt vele. Arra emlekszem, hogy volt benne meg Szoja liszt is, esetleg ha osszefutsz egy ilyesmi recepttel, amibe kell - Feher rizsliszt, - Barna rizsliszt, - Szoja liszt, - Tapioka kemenyito, - Xantan gumi, akkor az nagyon kozel all ahhoz a recepthez, amit en is hasznaltam. Bar tudnam pontosan linkelni neked a receptet, de azt nem talaltam. Remelem sikered lesz, kerlek szolj, hogy sikerult-e! Udvozlettel, Tamas

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek