r
Nosalty Logó

Karob torta

NS
Karob torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

krém

összeállítás

336
Kalória
3.1g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
24.8g
Víz
-
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
18.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

összeállítás

Összesen 336 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

összeállítás

Összesen 4036 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

krém

összeállítás

Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 336 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    252.9 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6423.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    2571 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    464.9 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    297.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 4036 kcal
  • 3% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 375 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A rizslisztet, karobport, sót, sütőport és xantánát összekeverjük.
  3. Belekeverjük a szőlőmagolajat, majd a mézet és növényi tejet. Végül a narancsvirágvizet.
  4. Olajjal kikent 20 cm átmérőjű tortaformában 35 perc alatt megsütjük.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni.

krém

  1. Közben elkészíthetjük a krémet. A diót ledaráljuk. A kókuszzsírt felolvasztjuk.
  2. Belekeverjük a mézet, majd a felolvasztott kókuszzsírt.
  3. Hozzáadjuk a növényi tejet, majd a karobport.
  4. Belekeverjük a narancsvirágvizet is.

összeállítás

  1. A citrom héját lereszeljük.
  2. A torta tetejére kenjük a krémet, és megszórjuk a citromhéjjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Csokitorta vagy brownie helyett ezt is érdemes kipróbálni. Egyrészt, mivel kávés-csokis ízt kölcsönöz a karob az ételeknek, másrészt a tészta belül szaftos. Ez a torta nagyon laktató. Ha egy éjszara a hűtőben pihentetjük - rejtegetjük :-D - nagyon könnyen szeletelhető lesz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...