r
Nosalty Logó

Vajbabos-kolbászos egytálétel

Pogácsa
Vajbabos-kolbászos egytálétel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

323
Kalória
16g
Fehérje
16.3g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
225.9g
Víz
-
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3022 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    6044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    781 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a sárgarépát felkarikázzuk.
  2. Egy kevés olívaolajon, a hagymákat kissé megsózva megdinszteljük. Amikor megfonnyadt, hozzáadjuk a sárgarépát és a kolbászt, kevergetjük, amíg szép színe lesz.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot vagy sózott kápiát. Jól összekeverjük, felengedjük vízzel, beledobjuk a babérlevelet. Megsózzuk, lefedjük, és nagyon kis lángon puhára főzzük.
  4. Aki akar, főzhet bele egy kis nokedlit is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Eredetileg az egyik kedvencünket, a zöldborsópörköltet akartam megfőzni, de benézve a mélyhűtőbe, rájöttem, hogy az ott árválkodó maréknyi zöldborsóból ez nem fog menni, viszont zöldbab volt elég. Meg sárgarépa is.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek