Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű vajbabfőzelék

Egyszerű vajbabfőzelék
Egyszerű vajbabfőzelék
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus nyári főzelék, amit általában zöldbabként emlegetnek, pedig vajbabból készül! Fasírttal az igazi :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Klasszikusan fasírt vagy pörkölt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk.
  2. Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab.
  3. Közben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon enyhén megpirítjuk, hogy elveszítse a nyers színét és ízét.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig keverjük. Azonnal felöntjük hideg vízzel, és elkeverjük. Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz. Elkeverjük, és 5 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, még egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 526
össznézettség: 394 580
elküldve: 9
receptkönyvben: 467
elkészítve: 40/40
Facebookon megjelent: 1

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék, egyszerű zöldbabfőzelék, egyszerű vajbabfőzelék

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2019-01-23 11:08

Szia!

Persze, bármilyen :) Ha vegát szeretnél, akkor zöldség, de amúgy bármi, ami a fagyasztódban lapul. :)
Üdv,
NoSalty

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2019-01-23 11:12

Szia!

Az alaplé az, amit a leveskockával szokás pótolni. Tulajdonképpen zöldségekből, vagy húsokból készült lé, ami annyiban különbözik a húslevestől, hogy nincs fűszerezve. Készíthetsz alaplevet zöldségekből, tyúkból, marhából, de halból is. Az így kapott alaplé mélyhűtőben fagyasztva hónapokig eláll, és használhatod levesekhez, szószokhoz, főzelékekhez vagy rizottóhoz, vagy bármihez.
Üdv,

NoSalty

Naschkatze
Naschkatze Sat, 2017-10-28 19:15

Fantasztikus recept! Végre én is el tudtam készíteni a rántást :) én ugyan tejföl hozzáadása nélkül készítettem, de ez semmit nem von le az értékéből :)

Momokka
Momokka Sat, 2017-08-26 00:18

"Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz" Visszaöntjük? :) Az alapléből lett merítve?

317
vajbab 1 kg
alaplé 8 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 40 ml
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
víz 1 dl
tejföl 2 dl
petrezselyem 1 csokor