r
Nosalty Logó

Egyszerű vajbabfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 319 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1276 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 319 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    2719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    4418 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4033 micro
Összesen 1276 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk.
  2. Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab.
  3. Közben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon enyhén megpirítjuk, hogy elveszítse a nyers színét és ízét.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig keverjük. Azonnal felöntjük hideg vízzel, és elkeverjük. Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz. Elkeverjük, és 5 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, még egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 612
  • 7 napos nézettség: 5354
  • Össznézettség: 765002
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 20.

Ajánló

Klasszikusan fasírt vagy pörkölt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Klasszikus nyári főzelék, amit általában zöldbabként emlegetnek, pedig vajbabból készül! Fasírttal az igazi :)

Hozzászólások

Momokka

"Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz" Visszaöntjük? :) Az alapléb?l lett merítve?

Naschkatze

Fantasztikus recept! Végre én is el tudtam készíteni a rántást :) én ugyan tejföl hozzáadása nélkül készítettem, de ez semmit nem von le az értékéb?l :)

vica takacs

segitség,a recepben elhangzik 8 dl alaplé ez mit takar?

Dacota

Szia! Az alaplé az, amit a leveskockával szokás pótolni. Tulajdonképpen zöldségekb?l, vagy húsokból készült lé, ami annyiban különbözik a húslevest?l, hogy nincs f?szerezve. Készíthetsz alaplevet zöldségekb?l, tyúkból, marhából, de halból is. Az így kapott alaplé mélyh?t?ben fagyasztva hónapokig eláll, és használhatod levesekhez, szószokhoz, f?zelékekhez vagy rizottóhoz, vagy bármihez. Üdv, NoSalty

Jesse

Szia, az alaplé bármilyen alaplé lehet?

Dacota

Szia! Persze, bármilyen :) Ha vegát szeretnél, akkor zöldség, de amúgy bármi, ami a fagyasztódban lapul. :) Üdv, NoSalty

Sziralisa

Olajat SOHA!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.