Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros vajbabfőzelék GastroHobbi konyhájából

Kapros vajbabfőzelék GastroHobbi konyhájából
Kapros vajbabfőzelék GastroHobbi konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei első friss vajbabból mi mást készíthettem volna, mint egy finom főzeléket. Na persze nem azt a tipikus menzás változatot.

A főzelékek nálam általában úgy készülnek, hogy éppen csak megpárolom a zöldséget, hogy még finom ropogós maradjon, befűszerezem, leöntöm tejföllel, kap egy kis keményítő vagy útifűmaghéj sűrítést, aztán kész is. A vajbab is erre a sorsra jutott, és nem volt hosszú életű, mert gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babnak levágjuk a szárát, a kis hegyes végét, és tetszőleges méretűre aprítjuk, majd a vajon az aprított kapor hozzáadásával megpároljuk.
  2. Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadjuk a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.
  3. Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbabfőzelék, vajbabfőzelék, tejfölös kapros zöldbabfőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
vajbab 50 dkg
kapor 1 csokor
vaj 1 ek
tejföl 2 dl
kukoricakeményítő 2 evőkanál
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint