Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű babfőzelék kuktában

Egyszerű babfőzelék kuktában
Egyszerű babfőzelék kuktában
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors, hétköznapi és kicsit sem macerás recept. Már csak egy kis sült virsli kell a tetejére, meg egy kanál tejföl, és kész az ebéd. 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a babot előző este forró vízbe, egy púpos evőkanál szódabikarbónával.
  2. Másnap öntsük le a vizet, és öblítsük le a babot. Vágjuk fel a hagymát kockákra.
  3. A vaj és a liszt kivételével minden hozzávalót tegyünk a kuktába, zárjuk le gondosan, majd a legmagasabb fokozaton kezdjük el melegíteni.
  4. Ha felforrt, vegyük le a hőfokot minimumra, és főzzük a babot egy órát. Várjunk 15-20 percet, mielőtt kinyitnánk a kuktát.
  5. Eközben készítsük el a rántást a vajból és lisztből, ízlés szerint világosra vagy sötétebbre, majd húzzuk le a tűzről.
  6. Nyissuk ki a kuktát, merjünk ki egy keveset a bab levéből, keverjük el a rántással alaposan, majd öntsük az egészet vissza a babra. Forraljuk össze, és ha pár perc után besűrűsödött a főzelék, készen is vagyunk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 18 317
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kuktában főtt főzelék, gyorsan szárazbabfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

92
vajbab 800 g
víz 1600 g
vöröshagyma 350 g
vaj 45 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 45 g
10 g
fűszerpaprika 10 g
római kömény 10 g
fokhagymapor 10 g
bors 5 g
szódabikarbóna 1 ek