Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kulajda, de nem az igazi

Kulajda, de nem az igazi
Kulajda, de nem az igazi
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept csak halványan hasonlít az eredetihez, hiszen nem szárított vargányából, hanem sima csiperkéből van, nincs benne buggyantott tojás sem, de mi így is nagyon szeretjük. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára, a gombát nagyobb darabokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát egy kanálnyi olívaolajon lassan megdinszteljük. Miután nem volt itthon húsleves, ezért 5 dl vízzel eresztettem fel, beledobtam a húsleveskockát, és beleöntöttem a tejet.
  3. Hozzáadjuk a gombát, a krumplit és a zöldbabot, majd jön bele még a babérlevél. Kb. 15-20 percig főzzük szép lassan. Közben a tejfölbe belekeverjük a lisztet, pár kanálnyi forró levest merünk hozzá, jól összekeverjük, majd ezzel behabarjuk a levest.
  4. Egy kanálnyi almaecettel ízesítjük. A tányéron kevés apróra vágott, friss kaporral szórjuk meg.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
216 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

248
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
csiperkegomba 25 dkg
vajbab 20 dkg
burgonya 2 közepes db
tej 2 dl
leveskocka 2 db
babérlevél 2 db
tejföl 1 dl
rétesliszt 1 csapott ek
almaecet 1 ek
kapor 1 ek
víz 5 dl