r
Nosalty Logó

Szaftos rakott zöldbab

Nosalty
Szaftos rakott zöldbab
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

771
Kalória
35.7g
Fehérje
83.3g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
404.4g
Víz
120g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    404.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    5489 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7188 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    2121 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    500 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    2426.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    944 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1537 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    3119 micro
  • β-crypt
    381 micro
  • Likopin
    32936 micro
  • Lut-zea
    1453 micro
Összesen 4625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    974 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és egy nagy serpenyőben vagy edényben megfuttatjuk a felhevített olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítgatjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, 1 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és egy készre főzzük kb. 30 perc alatt.
  3. A rizst közben megfőzzük, vagy maradék rizst használunk.
  4. A zöldbabot megpucoljuk, felvágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kész húsos ragut összekeverjük a rizzsel.
  5. Egy nagy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Leterítünk rá egy réteg babot, majd erre tesszük a húsos -rizses réteget. A tetejére tesszük a bab másik felét, jól elegyengetjük, majd megkenjük a tejföllel, megszórjuk morzsával, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre.
  6. Felvágás előtt jó negyed órát pihentetjük, majd extra tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nyár elmaradhatatlan retró kedvence!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...