r
Nosalty Logó

Szaftos rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Szaftos rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    5489 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7188 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    676 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    2121 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    2426.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    944 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1537 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    3119 micro
  • β-crypt
    381 micro
  • Likopin
    32936 micro
  • Lut-zea
    1453 micro
Összesen 4625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    974 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 136 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és egy nagy serpenyőben vagy edényben megfuttatjuk a felhevített olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítgatjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, 1 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és egy készre főzzük kb. 30 perc alatt.
  3. A rizst közben megfőzzük, vagy maradék rizst használunk.
  4. A zöldbabot megpucoljuk, felvágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kész húsos ragut összekeverjük a rizzsel.
  5. Egy nagy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Leterítünk rá egy réteg babot, majd erre tesszük a húsos -rizses réteget. A tetejére tesszük a bab másik felét, jól elegyengetjük, majd megkenjük a tejföllel, megszórjuk morzsával, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre.
  6. Felvágás előtt jó negyed órát pihentetjük, majd extra tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 330
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 34691
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyár elmaradhatatlan retró kedvence!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!