tengeri hal

Lazac

A lazac egy közkedvelt, de a drágább árkategóriába tartozó hal, mely számos módon elkészíthető, és akár nyersen is fogyasztható. Összetéveszthetetlen rózsaszínes-narancsos színe mellett magas Ómega-3 zsírsavtartalmáról is ismerhetjük. A lazachús rengeteg receptben megállja a helyét, legyen szó egy klasszikusabb ünnepi halvacsoráról vagy akár exotikusabbnak számító sushiról.

Makréla

A könnyed, jellegzetes és nagyon zamatos ízű makréla az egyik legkedveltebb halfajta, hiszen nemcsak finom, hanem tápanyagokban is dús. A szupermarketekben frissen-nyersen, gyorsfagyasztott, valamint filé formában, sőt még füstölt-sózott verzióban is kapható. A rózsaszínes hússal rendelkező makréla rengetegféleképpen elkészíthető, például grillezhető, főzhető vagy süthető, ami tovább növeli a népszerűségét.

Heck

A hekk hazánk egyik legnépszerűbb strandétele, amely főként balatoni és duna parti büfék kínálatából ismert, bár valójában nem őshonos magyar hal. Húsa fehér, omlós, enyhén édeskés ízű, és kevés szálkát tartalmaz, ezért kicsik és nagyok egyaránt kedvelik. Leggyakrabban bundázva, bő olajban sütve, sült krumplival és friss kenyérrel tálalják. Főként fagyasztott formában kapható, emiatt egész évben elérhető.

Tilápia

A tilápia világszerte az egyik legnépszerűbb halfajta, enyhe ízének, gyors elkészíthetőségének és kedvező árának köszönhetően. A trópusokról származik, de ma már mesterségesen tenyésztik szinte minden kontinensen. Egészséges fehérjeforrás, ami változatosan beilleszthető a mindennapi étrendbe.

Szardínia

A szardínia apró, olajos tengeri hal, amit frissen ritkábban, konzerv formában viszont egész évben könnyen beszerezhetünk. Tartósított változata olajban, paradicsomos szószban vagy fűszeresen is kapható, tökéletes szendvicsekbe, tésztákhoz, salátákba, pástétomnak vagy pirítósra. Praktikus, tápláló, gyors alapanyag a rohanós napokra.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...