tengeri hal

Lazac

A lazac egy közkedvelt, de a drágább árkategóriába tartozó hal, mely számos módon elkészíthető, és akár nyersen is fogyasztható. Összetéveszthetetlen rózsaszínes-narancsos színe mellett magas Ómega-3 zsírsavtartalmáról is ismerhetjük. A lazachús rengeteg receptben megállja a helyét, legyen szó egy klasszikusabb ünnepi halvacsoráról vagy akár exotikusabbnak számító sushiról.

Makréla

A könnyed, jellegzetes és nagyon zamatos ízű makréla az egyik legkedveltebb halfajta, hiszen nemcsak finom, hanem tápanyagokban is dús. A szupermarketekben frissen-nyersen, gyorsfagyasztott, valamint filé formában, sőt még füstölt-sózott verzióban is kapható. A rózsaszínes hússal rendelkező makréla rengetegféleképpen elkészíthető, például grillezhető, főzhető vagy süthető, ami tovább növeli a népszerűségét.

Tilápia

A tilápia világszerte az egyik legnépszerűbb halfajta, enyhe ízének, gyors elkészíthetőségének és kedvező árának köszönhetően. A trópusokról származik, de ma már mesterségesen tenyésztik szinte minden kontinensen. Egészséges fehérjeforrás, ami változatosan beilleszthető a mindennapi étrendbe.

Szardínia

A szardínia apró, olajos tengeri hal, amit frissen ritkábban, konzerv formában viszont egész évben könnyen beszerezhetünk. Tartósított változata olajban, paradicsomos szószban vagy fűszeresen is kapható, tökéletes szendvicsekbe, tésztákhoz, salátákba, pástétomnak vagy pirítósra. Praktikus, tápláló, gyors alapanyag a rohanós napokra.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...