Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai szardellakrém

Szicíliai szardellakrém
Szicíliai szardellakrém
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én alapvetően nem szeretem a halat. Sem sütve, sem főzve, sem halászlének.

Kövezzetek meg, de csak az előkészített halrudacskákat vagyok hajlandó elfogyasztani halból.

Na meg persze  ezt a halkrémet.

Egy kávézóban beszélgettünk kb.10 évvel ezelőtt a barátaimmal, és egyikünk ezt rendelt magának az étlapról. Rávett, hogy megkóstoljam, és nagyon ízlett. Elkértem a receptet a szakácstól, azóta számtalanszor elkészítettem vendégváróként, és mindig nagy sikert arattam vele. Hosszú ideje tripla adagot készítek, mert anyósom és a húgom is "követeli "mindig az adagját.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az tonhalról és a lazacról (ha az is konzerv) alaposan lecsurgatjuk az olajat.
  2. Mindent belerakunk egy tálba, és robotgéppel ALACSONY fordulatszámon összekeverjük. Fontos, hogy ne túl gyorsan, mert akkor nagyon folyós lesz a krém.
  3. Pirított toast kenyérre kenve, zöldségekkel (paradicsom-paprika-uborka) fogyasszuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 262
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hópihe

Mióta szakács: 2013.12.12.
3 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lazacos tonhalkrém, tonhalkrém lazaccal, mascarponés tonhalkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

252
mascarpone 25 dkg
tonhalkonzerv 10 dkg
lazac 10 dkg
szardellapaszta 50 g
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 4 csepp
porcukor 1 csipet
mustár 1 ek
majonéz 1 ek
fekete bors 3 csipet