Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cecei lecsós csirke kapros-túrós galuskával

Cecei lecsós csirke kapros-túrós galuskával
Cecei lecsós csirke kapros-túrós galuskával
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó sokaknak  nyári kedvence. Ez a recept ünnepi alkalomra is megállja a helyét. Kicsit több munka van vele, mint a hétköznapok lecsójával, de megéri a fáradságot.

hozzávalók / 4 adag

Lecsóhoz

Húshoz

Nokedlihez

Mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először lecsót készítünk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjában megpirítjuk. A feldarabolt paprikákat és paradicsomokat is hozzákeverjük. Fűszerezzük, és megpároljuk, két felvert tojással besűrítjük.

  2. A csirkemellből nagy szeleteket vágunk, amelyeket kiklopfolunk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. A szeletek közepébe lecsós tölteléket halmozunk, mozzarella szeletet teszünk a tetejére. Megfelelő nagyságú, étolajjal, kikent tepsibe rakjuk. Tálalás előtt kb. 10 percre a sütőbe tesszük, 200 fokon kissé megolvasztjuk a sajtot a tetején.
  3. Közben a nokedli tésztát kikeverjük. Sós, forró vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük, 1 ek olajat teszünk rá, ezután túróval és apróra vágott friss kaporlevéllel összekeverjük.

  4. A paprikás mártáshoz is felaprítunk egy vöröshagymát, és étolajban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük hideg vízzel, ízesítjük sóval és őrölt borssal. Egy felkockázott cecei paprikát szórunk bele, majd a húsos csonttal együtt kb. fél órán át főzzük. Ezután a csontot kivesszük belőle, és tejfölös habarással besűrítjük.

  5. A húsokat kapros-túrós nokedlivel és a paprikás mártással kínáljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 25 425
elküldve: 6
receptkönyvben: 137
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: 3

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
főzőverseny: lecsó főzőverseny
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cecei lecsós csirkemell, kapros-túrós galuskával, paprikás mártással, lecsós csirke paprikás szósszal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-08-24 09:47

Szavaztam rá, nagyon megkóstolnám! Majd kipróbálom egyszer! Üdv, Torma :)

1402
vöröshagyma 1 nagy db
füstölt szalonna 10 dkg
tv paprika 3 közepes db
paradicsom 2 közepes db
tojás 2 db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
csirkemell filé 4 db
mozzarella 20 dkg
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
tehéntúró 20 dkg
kapor 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sertéscsont 30 dkg
napraforgó olaj 50 ml
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 200 ml