Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás tokány Marcsiséftől

Gombás tokány Marcsiséftől
Gombás tokány Marcsiséftől
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rólam köztudott, hogy imádom a tokányokat, főzni is, enni is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel, tarhonyával tálalhatjuk. Kovászos uborkát kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhalapockát megmossuk és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. 
  2. Zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, később hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. 
  3. Felöntjük a borral, beletesszük a paradicsompürét és folyamatosan kevergetve néhány percig főzzük. 
  4. Belerakjuk a húst, sót, majoránnát, borsot és a 2 db paprikát felkarikázva. Lefedve pároljuk, időnként megkeverjük és ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk alá.
  5. A megmosott, fellaskázott gombát kevés zsíron megpirítjuk, és ha a hús megfővéséig kb. 10 perc van vissza, hozzáadjuk. Készre főzzük, sűrű lével tálaljuk.
  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 475
elküldve: 6
receptkönyvben: 152
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marhatokány, fehérboros marhatokány, marhatokány gombával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-21 19:50

Kedves Marcsiséf!

Meglesz,- a sulinak vége, kedden a lányom kapta a bizijét, a fiam holnap fogja és szerencsére mindkettejüké nagyon jó eredményű. :-D
Megérdemelten fognak pihenni,- én pedig remélem, hogy megmaradok ebben a melegben, néha elolvadási szinten állok!! :-)) ,- és finomakat fogok tudni sütni és főzni, lassan minden zöldségféle beindul az udvarunkban.:-)
A hőség ellenére is lesznek ötleteim a receptekhez, és kedvem minden konyhai tevékenységhez.:-)
Neked is szép hétvégét, és kellemes elfoglaltságokat kívánok!

Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-06-24 07:29

Kedves Éva!
Gratulálok a gyermekeid jó bizonyítványához, amihez nagyban hozzájárult, hogy finom ételeket főztél nekik.
További jó sütést-főzést kívánok!
Marcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-06-24 18:09

Kedves Marcsisef!

Igazán kedves, köszönöm.:-))

Remélem, én is, hogy a finom étel, és a teli has is hozzájárult ahhoz, hogy talpraesetten, mindent bele adva tanultak és sikeres eredménnyel fejezték be az utolsó előtti évüket.:-)
Jövőre még nagyobb menet lesz, az utolsó év,...a nagy fiam érettségizni fog, a nagy lányom meg ballag nyolcadikból, és hát....igen, mindkettő eggyel fentebb fog lépni, remélem, álmaik és vágyaik sikerülnek, én pedig főzök és sütök ehhez, szeretettel.:-D

Szép vasárnapot kívánok és kellemesebb nyárias hetet, mára úgy néz ki, megérkezett az elviselhetően meleg nyár! :-))
Éva-Anyóca

359
marhalapocka 80 dkg
csiperkegomba 20 dkg
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 5 dkg
paprika 2 db
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint