Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos tokány Károly konyhájából

Borsos tokány Károly konyhájából
Borsos tokány Károly konyhájából
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem már sertésből is borsos tokányt, de aki evett már marhahúsból készültet, az soha többé nem kívánja másból. Mondják is, marhából az igazi. Ha tehetem, bográcsban csinálom, de sokszor a konyhába kényszerülök az időjárás miatt. Ilyenkor kuktát használok, ebben gyorsabban elkészül, és biztosan megpuhul. Ahhoz pedig, hogy ne essen szét a hús, nem kell más, mint egy fél deci konyak. Na meg persze óvatosan kevergessük!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Galuskával vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kuktában megdinszteljük zsíron a kockára vágott vöröshagymát.
  2. A húst csíkokra vágjuk úgy, hogy a rostokra merőlegesek legyenek a csíkok. Rátesszük a hagymára, megszórjuk borssal, borsikafűvel, ráöntjük a konyakot, és nagy lángon a hús fehéredéséig pirítjuk.
  3. Ezután sózzuk, ráöntjük a bor felét, és lecsukjuk a kukta fedelét. A fütyüléstől számított 50 percig főzzük. Ha kész, kinyitjuk a kuktát.
  4. Összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a maradék bort, majd egy kevés forró szafttal simára keverjük, és beleöntjük a kuktába.
  5. Óvatosan elkeverjük, hogy a hús ne törjön, és az első rottyanásig főzzük.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 982
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros marhatokány, borsos tokány marhahúsból, konyakos borsos tokány

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
marhalapocka 1.5 kg
vöröshagyma 3 nagy db
sertészsír 3 ek
bors 1 kávéskanál
borsikafű 2 ek
konyak 50 ml
tejföl 350 g
vörösbor 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint