Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Debreceni tokány

Debreceni tokány
Debreceni tokány
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tokány készitésnek rengeteg módja van, én most ezt választottam. Mind elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt tésztával, rizzsel vagy sós vízben főtt burgonyával tálalhatjuk.

Savanyúságot kínálunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. 
  2. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, az őrölt paprikát, 1 dl vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. 
  3. Beletesszük a húst, sózzuk, (óvatosan mert a szalonnában és a debreceniben is van só) lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk 
  4. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, paprikát, paradicsomot és az egészet készre főzzük.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 731
elküldve: 2
receptkönyvben: 329
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tokány, szalonnás marharagu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

618
marhalapocka 80 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 db
paprika 1 közepes db
debreceni kolbász 20 dkg
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek