r
Nosalty Logó

Zürichi marhatokány

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Budai Kispiszkos
Zürichi marhatokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 634 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 318 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2031.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 634 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapockát vékony kis csíkokra vágjuk, megmossuk.
  2. Az olajon a húst fehéredésig sütjük, majd befűszerezzük borssal, sóval és az ízvarázzsal.
  3. Felöntjük borral, ha a bor elpárolgott, hozzáadjuk a víz felét.
  4. Ha a víz elpárolog, folyamatosan felöntjük a maradék vízzel (természetesen elfordulhat, hogy előbb elfő a víz, nem baj, ha többet adunk hozzá).
  5. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott újhagymát.
  6. Liszttel besűrítjük.
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 217
  • Össznézettség: 36360
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zürichi marhatokány
Budai Kispiszkos 9 recept

Hagymás tört burgonyával ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek