Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zürichi marhatokány

Zürichi marhatokány
Zürichi marhatokány
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagymás tört burgonyával ajánlom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapockát vékony kis csíkokra vágjuk, megmossuk.
  2. Az olajon a húst fehéredésig sütjük, majd befűszerezzük borssal, sóval és az ízvarázzsal.
  3. Felöntjük borral, ha a bor elpárolgott, hozzáadjuk a víz felét.
  4. Ha a víz elpárolog, folyamatosan felöntjük a maradék vízzel (természetesen elfordulhat, hogy előbb elfő a víz, nem baj, ha többet adunk hozzá).
  5. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott újhagymát.
  6. Liszttel besűrítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 483
elküldve: 7
receptkönyvben: 240
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Kispiszkos

Mióta szakács: 2009.09.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párolt marhatokány, újhagymás párolt marhatokány

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

318
marhalapocka 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
bors 0.5 kk
0.5 kk
ételízesítő 2 kávéskanál
fehérbor 1 dl
újhagyma 3 db
finomliszt 0.5 evőkanál
víz 2 dl