Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás tokány pikánsan

Majorannás tokány pikánsan
Majorannás tokány pikánsan
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy   tokány  -variáció.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel, spagettivel vagy tésztával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhalapockát megmossuk, és1 cm vastag  5 cm hosszú csíkokra vágjuk. 
  2. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, majoránnával, borssal, sóval, fokhagymával  fűszerezzük, megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. 
  3.  Időnként megkeverjük, ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk.
  4. Ha puhára párolódott a hús, a liszttel elkevert  tejföllel az egészet kb. 5 percig főzzük, majd a citrom levével ízesítjük.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 63 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 33 433
elküldve: 8
receptkönyvben: 431
elkészítve: 23/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös tokány, fokhagymás tokány, tokány pikánsan

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banoandi
banoandi Sat, 2013-06-01 21:30

Kedves Marcsi!
Ezer köszönet a kiváló és tök egyszerű receptért, ez volt a mai ebéd. Igaz én kuktában készítettem, mert szorított az idő, de persze ez semmit nem rontott rajta. Imádtuk makarónival. Üdv.: Andrea

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2013-06-03 19:39

Kedves Andrea.
Köszönöm a dicséretet, örülök, hogy nem okozott csalódást a receptem.
Kuktában remek ételeket lehet főzni ha valaki tudja használni, csodálatos ízek és aromák szabadulnak fel a nagyobb hőfokon.
Kellemes hetet kívánok.
Üdv. Marcsi

adrimadri
adrimadri Sun, 2012-08-12 13:32

Kedves Marcsi!
Én pulykahússal készítettem és párolt zöldség volt hozzá a köret, de így is nagyon finom volt !! :)
Köszönöm a receptet!
Üdv: Adri

supcsi
supcsi Mon, 2012-02-06 13:01

Kedves Marcsi!
Nagyon finom lett a tokány. A család "engedélyt " adott, többször is elkészíthetem, mondták :).
Ûdv: Zsuzsa

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2012-02-06 20:49

Kedves Zsuzsa!
Örülök, hogy elkészítetted és persze annak is, hogy ízlett a tokány.
Köszönöm, hogy osztozhatok a sikeredben.
Üdv: Marcsi

404
marhalapocka 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 tk
tejföl 150 g
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál